Wat is MP3 formaat?
Opmerking

Wat is MP3 formaat?

Laatst bijgewerkt op 23-11-2015 door

MP3 is een digitaal audioformaat, ontwikkeld door Fraunhofer Institute, en werd voor het eerst uitgebracht in 1993. Het verwijst naar laag III audiocompressie van MPEG-1 en MPEG-2 audiobestanden. Dit bestandsformaat begon populair te worden in 1990, vooral nadat de audiospeler Winamp geïntroduceerd werd in 1997. Vandaag, blijft het een van de meest populaire en veelgebruikte audioformaten vanwege zijn kleine formaat en zijn compatibiliteit met vele mediaspelers en apparaten.

Extensie van de Bestandsnaam: MP3

Categorie: Audiobestand

Populariteit: Populair onder muziekliefhebbers

Ontwikkelaar: Moving Picture Experts Group (MPEG)

Feiten over MP3

  • MP3-bestanden zijn kleiner van formaat, omdat het geluid, dat buiten het menselijke gehoor ligt in de compressie wordt verwijderd.
  • Om WAV files van een CD te extraheren, kan er een CD-Ripper worden gebruikt en daarna kunt u deze naar MP3-bestanden opslaan.
  • Hoewel MP3 muziek gewoonlijk wordt gedownload en afgespeeld op een mediaspeler, worden deze bestanden ook gestreamd.
  • Een MP3-bestand gecodeerd met 128kbit/s is maar 1/11 zo groot als het originele CD-bestand.

Voordelen: Het MP3 formaat hanteert de lossy compressietechnologie om de omvang te reduceren. Daardoor neemt het weinig ruimte in beslag op computers of apparatuur. Vanwege zijn kleine formaat, kan het gemakkelijk op Internet gedeeld worden. Daarnaast, is MP3 een standaard audioformaat, dat gebruiksvriendelijk is met alle mediaspelers en apparaten.

Nadelen: Het MP3 formaat is ontwikkeld om de bestandsgrootte te reduceren terwijl het nog steeds getrouw de originele ongecomprimeerde audio kan reproduceren, maar er zijn nog steeds verschillen met het originele bestand waaruit het werd geconverteerd. De meeste MP3 liedjes op het web zijn auteursrechtelijk beschermd. Als u deze op het web deelt, kan het in sommige gevallen auteursrechtelijke aspecten veroorzaken.

Beschikbare Websites voor MP3 Download

i

MP3Juices

Deze site is vrij eenvoudig te gebruiken. Ga naar de site, typ de naam in van het liedje of de artiest die u leuk vindt in de zoekbalk. Het zoekresultaat zal u tonen waar u de muziek kunt afspelen voorafgaand aan het downloaden hiervan. Klik op de knop “downloaden” naast het bestand en het bestand zal beginnen met downloaden. U kunt ook de URL van uw YouTube viedo kopieren en plakken en deze downloaden in MP3 formaat. De download-tijd hangt af van uw Internet snelheid.

ii

MP3Skull

MP3Skull heeft een basisgebruikersinterface. U kunt ook de titel van het liedje of de naam van de artiest in het zoekveld intypen. Naast de zoekresultaten is er een afspeeloptie maar dit werkt niet echt goed. Het streamen van online muziek is op deze website onhaalbaar. Druk op “downloaden”, en u zult worden doorverwezen naar een andere site om de daadwerkelijke bestanden te downloaden. Onthoudt dat niet alle sites beschikbaar zijn; vanuit de resultaten, zult u andere opties moeten proberen. Zodat u de huidige populaire zaken kunt volgen, bevat deze site aanbevelingen die behulpzaam kunnen zijn voor het downloaden van de allerbeste liedjes. Het nadeel is dat er pop-ups verschijnen of dat er een andere site tevoorschijn komt wanneer u op de pagina klikt, wat erg frustrerend is.

ii

MP3PM

MP3PM is de beste van de 3 MP3 download-sites. Beide opties zijn op deze site uitvoerbaar voor het online streamen en downloaden van muziek. Zoek de artiest of de titel van het liedje, en klik dan op het download pictogram naast het bestand dat u wenst op te slaan. Het geeft u ook een lijst van populaire liedjes en verschillende categorieën.Het enige probleem is, dat als men het voor de eerste keer probeert te downloaden, het ook ongewenste pagina’s opent dus moet men het opnieuw proberen voordat het lukt.

Programma’s Die MP3-Bestanden kunnen Afspelen

iTunesApple iTunes – Is ontwikkeld door Apple, en iTunes kan MP3, AAC, MPEG-4 en WAV-bestanden afspelen en zelfs converteren. Er is ook iTunes voor Windows, voor gebruikers die Windows op hun computer hebben.

QuickTime PlayerQuickTime Player – QuickTime player ondersteunt verschillende audioformaten, videoformaten en afbeeldingen. Er zijn klassieke versies beschikbaar voor windows XP en een nieuwere en recente versie voor Mac OS X Snow Leopard en latere versies.

Windows Media PlayerWindows Media Player – Windows Media Player is a multimediahulpprogramma voor het afspelen van video’s en audio en het bekijken van afbeeldingen op de PC. Ook kan het muziek rippen van CD, en liedjes branden.

VLC PlayerVLC Media Player – Is een van de meest handige programma’s om te gebruiken voor het uitzenden van mediabestanden, omdat het een lange lijst van mediaformaten ondersteunt zoals MP3. Ook is het draagbaar en licht.

RealPlayerRealPlayer – Deze platformonafhankelijke mediaspeler kan MP3 en verschillende andere formaten afspelen waaronder Windows Media en QuickTime. De beschikbare platformen voor het uitvoeren van Realplayer zijn onder andere Windows, Mac, Linux, Unix, etc.

Alles-in-één Oplossingen voor MP3 Formaat

i

Converteer M4A naar MP3 – M4A is ook wel bekend als een Apple audioformaat dat gebruikt wordt voor liedjes met iTunes en iPod. Dit bestandsformaat is weliswaar niet zo populair als MP3, het werd ontwikkeld om MP3 te vervangen. Er zijn maar weinig apparaten en spelers die M4A-bestanden kunnen afspelen. Om zonder beperkingen liedjes in M4A-formaat te kunnen afspelen, wordt het aanbevolen om M4A bestanden naar MP3 te converteren.

ii

Converteer FLAC naar MP3 – FLAC, volledige naam Free Lossless Audio Codec, is een audioformaat voor audio format voor verliesloze audiocompressie. In dit bestandsformaat kan gecompresseerde audio de geluidskwaliteit van het originele audio bestand behouden, maar de omvang van het formaat is groot. En de ondersteuning voor het afspelen van FLAC is voor draagbare audiospelers en apparaten zeer beperkt vergeleken bij het MP3-formaat. Als het gaat om grootte en compatibiliteit, is het beter om FLAC naar MP3 te converteren.

iii

Converteer APE naar MP3 – APE, ook wel “Monkey’s audio” genoemd, is een bestandsformaat van verliesloze compressie. Tijdens het coderingsproces verwijdert het geen audiogegevens zodat het bestand groot blijft en de kwaliteit behouden wordt. Voor APE is er op vele mediaspelers en draagbare gadgets ook een tekort aan ondersteuning. Het converteren van APE-bestanden naar MP3 zou daarom een geweldige oplossing zijn.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 25 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarAudioconverteerder.Laatst bijgewerkt op 23-11-2015

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven