Beste M4B naar MP3 converters om overal naar audioboeken van iTunes te luisteren
Opmerking

Beste M4B naar MP3 converters om overal naar audioboeken van iTunes te luisteren

Laatst bijgewerkt op 30-12-2016 door

M4B is niet zo alledaags als M4A hoewel ze allebei MPEG-4 bestandstypes zijn. Als je houdt van lezen en altijd audioboeken koopt op de iTunes Store van Apple, kom je er regelmatig mee in aanraking, omdat het lezers toestaat om de laatste luisterspot te onthouden in plaats van de bestanden helemaal opnieuw af te spelen, wat M4A formaat niet kan. Dit wordt steeds beschouwd als een voordeel wanneer we het afspelen op geautoriseerde computers of Apple-apparaten. Maar gezien dat je overal wilt luisteren naar de M4B audioboeken en je geen compatibele multimediaplayer hebt, is converteren M4B naar MP3 één van de uitwegen, want MP3 is de populairste audioformat. Lees verder om de betrouwbaarste converters te vinden.

4 Apps die kunnen converteren M4B naar MP3

Converteer M4B met online videoconverter

Veel online convertertools bieden deze eigenschap aan en Gratis Online Video Converter is er één van. Het staat je toe om video’s en audio’s te converteren naar elk beschikbaar format op zijn intuïtieve gebruikersinterface. De hoge verwerkingssnelheid en bijna verliesloze conversie bespaart je een maximum aan tijd en behoudt de bestandskwaliteit. Daarnaast is er geen limiet op de bestandsgrootte. We kunnen zoveel bestand tegelijk converteren als we maar willen.

Om te converteren M4B naar MP3 gratis moeten we eerst naar de officiële pagina gaan. Op de hoofdinterface klik je op “Selecteer bestanden om te starten” en selecteer je het M4B bestand op je computer. Eens het bestand geladen is, klik je op “Format” en “MP3”. Klik op “Converteren” om het proces te beginnen.

converteren M4B naar MP3

Merk op dat deze tool enkel nuttig is wanneer een netwerkverbinding beschikbaar is.

VLC media player

VLC gebruiken om M4B naar MP3 te transcoderen is ook een oplossing, ook al is het een multimediaplayer gekend door gewone mensen. Het werkt op verschillende platforms, bijvoorbeeld, Windows, Mac OS X, iOS, Android, etc. Als je gewoon onderweg wilt luisteren naar de audioboeken zonder verdere hercodering, kan je simpelweg de correcte versie van VLC media player installeren. Lees de gedetailleerde instructies hieronder als je hiermee bestanden wilt converteren.

Open VLC op je computer, houd Ctrl ingedrukt en druk op R op het toetsenbord en het tabblad “Open Media” wordt geopend. Tik op “Toevoegen” om je M4B bestand in te voegen en druk dan op “Converteren/Opslaan”. Een pop-upvenster verschijnt, klik op “Profiel” en selecteer dan “Audio – MP3”. In hetzelfde venster klik je op “Doorzoeken” om een outputmap te selecteren en klik uiteindelijk op “Start”. VLC zal dan M4B naar MP3 converteren en het opslaan op je PC.

VLC player

De bestandsconversie neemt heel wat tijd in beslag. Sommige bestanden kunnen ook niet herkend worden omwille van compatibiliteitsproblemen.

Gebruik iTunes om M4B bestanden te converteren

iTunes is ook één van onze opties, omdat je simpele transcoderingen aankan. Om iTunes te gebruiken al seen M4B naar MP3 converter, open je gewoon het programma en voeg je je M4B bestand toe. Je kunt het simpelweg naar je bibliotheek slepen. Op het tabblad “Bewerken” klik je op “Voorkeuren” > “Importeer Instellingen”. In de importeerinstellingen, klik op “Import Gebruik” en selecteer daarna “MP3 Encoder”. Ga vervolgens naar “Boek” > “Audioboeken” en klik op het bestand dat je wilt converteren. Op dezelfde pagina klik je op “Bestand” > “Converteren” > “Creëer MP3 versie”. De audioboeken worden dan gemaakt als een MP3 bestand.

iTunes

Merk op dat iTunes niet sterk wordt aangeraden voor het converteren van bestanden. Dit is omdat het soms kan crashen en omdat het niet makkelijk is om bestanden te converteren dan online converteringsdiensten. Het grootste nadeel is dat het heel weinig bestandstypes ondersteunt.

Professioneel M4B converteren groepsmodus

In realiteit, wanneer er een groot aantal M4B bestanden op mobiele apparaten moeten geplaatste worden, is het aangeraden om een professionele videoconverter te gebruiken. Aan de ene kant kunnen alle bestanden achtereenvolgens verwerkt worden, wat de kwaliteit ervan behoudt. Aan de andere kant zullen de bestanden gecomprimeerd worden in een redelijke grootte zodat je ruimte kunt besparen. Video Converter Studio is het meest geschikte programma, omdat het zelfs groepen van M4B bestanden naar MP3 kan converteren en rechtstreeks naar mobiele apparaten kan exporteren.

Volg de onderstaande gids om te zien hoe te converteren M4B naar MP3.

  • Download en installer het programma op je computer.

    Download

  • Lanceer het programma en klik op “+ Bestanden toevoegen” en selecteer je M4B bestanden.

    M4B naar MP3 converter

  • Ga naar “Profiel” > “Audio” > “MP3” en je verkozen kwaliteit.

    converteren M4B naar MP3

  • Klik op “Converteren” om het proces af te ronden.

Naast zijn krachtige converter heeft het een ingebouwde editor, een veelzijdige videodownloader, een schermopnemer met meerdere modi, een MV-maker en een krachtige media player. We kunnen er zoveel mee doen als we willen.

Meer Lezen: Verschillen tussen M4B en M4A

Zoals we in het begin hebben aangegeven is M4B minder bekend dan M4A. Wanneer we audiobestanden kopen op de iTunes Store, zien we dat de meeste in een M4A-format worden opgeslaan en audioboeken zijn in M4B. Ze zijn eigenlijk allebei een deel van MPEG-4-format dat gebruikt wordt van het opslaan van gecomprimeerde audio/video. M4B is gecodeerd in enkel AAC coding terwijl M4A in AAC, of Apple Lossless Audio Codec, is. Daarom wordt M4B niet zo ruim ondersteund als M4A.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 16 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarAudioconverteerder.Laatst bijgewerkt op 30-12-2016

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven