Top Methodes voor M4A naar M4R Conversie
Opmerking

Top Methodes voor M4A naar M4R Conversie

Laatst bijgewerkt op 25-06-2015 door

M4A is een geluidsbestand met betere kwaliteit dan het populaire MP3 formaat, met bovendien een kleiner bestandsformaat. M4R is een speciaal soort bestandsformaat dat wordt gebruikt voor iPhone ringtones, en welke u ook iTunes kunt aanschaffen. De audio in M4A bestanden is niet alleen goed geschikt voor het beluisteren, maar ook goed te gebruiken als ringtone, hoewel u het bestand hiervoor eerst dient te converteren. Als u een M4A audiobestand ontvangt, dient u het in M4R om te zetten: het standaard door Apple goedgekeurde formaat. In dit artikel toon ik twee oplossingen voor het converteren van M4A bestanden naar M4R.

Software voor Converteren M4A naar M4R

Apowersoft Video Converter Studio

Dit hulpmiddel is een professioneel desktop programma voor het converteren van audio- en videobestanden naar verschillende populaire bestandsformaten. Via deze link vindt u meer informative over dit hulpmiddel. Het is heel snel en makkelijk om M4A naar M4R te converteren met behulp van deze software. Volg onderstaande stappen om meer te leren:

Stap 1: Download en installeer het programma voordat u het op uw PC gebruikt.

Download

Stap 2: Klik op “Bestanden toevoegen” en selecteer het M4A bestand dat u wilt converteren. Als een alternatief, kunt u het bestand ook naar het paneel in het hoofdmenu slepen.

Stap 3: Ga naar Profiel, klik op het keuzemenu, selecteer “Audio”, en selecteer “M4R” als output formaat.

Stap 4: Klik op de “Converteren” knop om het conversieproces te starten. Vervolgens kunt u het geconverteerde M4R bestand naar uw iPhone sturen en als ringtone instellen.

M4A naar M4R Conversie

Met deze M4A naar M4R converter kunt u niet slechts een bestand per keer omzetten, maar het ondersteunt ook het omzetten van meerdere bestanden tegelijk. Dit betekent dat u een groep bestanden gemakkelijk in een iPhone-vriendelijk formaat kunt omzetten, waardoor u veel tijd en energie bespaart. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van de omgezette bestanden, want deze blijft volledig intact in het omgezette bestand. Naast de audio-conversie functionaliteit, komt dit hulpmiddel ook met andere goede opties die u wellicht handig zult vinden, zoals een videospeler, videobewerker, simpele videobewerker, etc. U zult ongetwijfeld veel waarde vinden in dit handige multimedia hulpmiddel.

iTunes

Liedjes in M4A formaat in uw iTunes bibliotheek kunt u ook in M4R omzetten. Maar u dient zich er hierbij van te verzekeren dat u de M4A bestanden in uw iTunes bibliotheek heeft staan voordat u met de conversie start. Met deze methode hoeft u geen andere programma te downloaden, maar het is een gecompliceerd proces met meerdere stappen, wat daardoor nogal wat tijd in beslag kan nemen. Het kan ook wat verwarrend en moeilijk lijken, vooral als u niet zo handig bent op de computer.

Het converteren van M4A naar M4R in iTunes vereist meestal de volgende stappen:

  • Voeg M4A liedjes aan uw playlist in iTunes toe.
  • Selecteer de start- en stoptijd van de ringtone, maximaal 40 seconden, en maak vervolgens een AAC versie aan.
  • Hernoem het AAC bestand naar een M4R bestand, en voeg het toe aan de “Tonen” column links in het iTunes menu.
  • Synchroniseer het M4R bestand naar uw iPhone met iTunes. Op uw iPhone stelt u het vervolgens als ringtone in.

M4A naar M4R  iTunes

Ik heb hier een tabel gemaakt zodat u de twee oplossingen zelf makkelijk kunt vergelijken:

Apowersoft Video Converter StudioiTunes
Aantal stappenConversie kan in 3 makkelijke stappen worden voltooid.Dit proces vereist meerdere stappen.
GebruikersgemakHet hulpmiddel is gebruiksvriendelijk.Het duurt wat tijd om de conversie-functionaliteit te leren.
Ondersteunde bestandsformatenHet ondersteunt verschillende video- en audioformaten.Conversie werkt slechts voor een paar bestandsformaten.
GeluidskwaliteitHet behoudt de kwaliteit van het originele bestand na conversie.Audiokwaliteit is niet gegarandeerd na conversie.

Overzicht

Na het lezen van deze twee methoden voor het converteren van M4A bestanden naar M4R, is het vrij duidelijk dat Apowersoft Video Converter Studio een betere optie is vanwegge het gemak, de geluidskwaliteit en de verschillende functies die niet in iTunes verkrijgbaar zijn. Ik hoop dat u voor u nuttige informative in dit artikel heeft gevonden.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 14 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarAudioconverteerder.Laatst bijgewerkt op 25-06-2015

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven