Hoe u MP3 naar WMA omzet
Opmerking

Hoe u MP3 naar WMA omzet

Laatst bijgewerkt op 18-01-2017 door

MP3 is een veelgebruikt formaat voor het streamen of opslaan van audio. De meeste muziek die we tegenwoordig horen is in een MP3 formaat geformatteerd. Bijna alle elektronische producten, zoals Walkman, mobiele telefoons en tablets, kunnen MP3 bestanden afspelen. Het gebruikt een data formattering om de hoeveelheid data te verminderen die nodig is voor het bekrijgen van de audio. WMA is een ander audioformaat met een relatief hoge geluidskwaliteit, terwijl het maar weinig opslag vereist.

Veel mensen zijn van mening dat MP3 een lagere geluidskwaliteit biedt dan WMA, met maar lage bitrates. In theorie, als de bit rate (het aantal bits dat wordt verwerkt per tijdseendheid, en waarmee de kwaliteit van het geluids- of videobestand kann worden omschreven) lager is dan 128k, kllinkt WMA geluid veel beter dan MP3.Bovendien gebruikt WMA minder opslagruimte dan MP3. Daarom is MP3 geen goede keuze als uw computer nog maar weinig geheugen overheeft. Daarnaast is WMA door Microsoft ontwikkeld, werkt het goed met windows, en als u Windows Media Player gebruikt voor het afspelen van muziek is het dus beter het WMA formaat te gebruiken. Om deze redenen willen veel mensen MP3 naar WMA omzetten. Dit artikel bespreekt hier een aantal methoden voor.

Twee manieren om MP3 converteren naar WMA

1

Methode een: gebruik een Gratis Online Converter

De best aanbevolen gratis MP3 naar WMA converter is Apowersoft Gratis Online Video Audio Converter. Deze website versie werkt zowel voor Windows als Mac. U hoeft geen bureaublad-versie op uw PC te installeren. Het enige wat u nodig heeft is de meest recente Java Applet om de conversie te activeren. Als u deze nog niet hebt geupdate, volg dan de instructies op de pagina om dit te downloaden en installeren. Vervolgens leest u de volgende instructies:

 1. Klik op “Selecteer bestanden om te beginnen” nadat je inlogt op de webpagina.
 2. Volg de instructie op de pagina om Launcher te installeren en de app te initiëren.
 3. Stel het output formaat in als WMA en selecteer de bitrate, kanalen en sample rate aan de hand van uw voorkeuren.

  MP3 naar WMA

 4. Klik op “Converter” om de taak te beginnen. Zodra voltooid, zal het WMA bestand automatisch op uw computer worden opgeslagen.

Er zijn evenwel een aantal beperkingen om in overweging te nemen. Allereerst, aangezien de service online is, zult u een relatief hoge netwerksnelheid nodig hebben. Als u geen goede netwerkverbinding hebt, is het erg onhandig en irritant om online MP3 bestanden naar WMA om te zetten. Ten tweede, als het bestandsformaat te groot is, kan het proces erg veel tijd in beslag nemen. Bovendien maken veel mensen zich zorgen dat het bestand online wordt opgeslagen en zo kan lekken.

Om deze redenen raden wij de bureaublad versie van het programma aan.

2

Methode twee: gebruik Video Converter Studio

Apowersoft Video Converter studio is een krachtig, multifunctioneel programma voor het converteren van video, audio en zelfs foto-formaten. U kunt het ook gebruiken voor het omzetten van MP3 naar WMA. Met deze software kunt u binnen enkele seconden WMA audio verkrijgen van een MP3 bronbestand, wat veel sneller is dan met andere converters. Bovendien kunt u tot 40 bestanden tegelijk omzetten, waarmee u veel tijd en moeite bespaart als u veel bestanden hebt om te converteren. Ten slotte behoudt u ookde geluidskwaliteit na cconversie. Deze methode werkt als volgt:

 • Download en installeer het programma op uw computer.
 • Download

 • Open het programma na installatie, en importeer het MP3 bestand naar het functie menu. U kunt meerdere bestanden tegelijk toevoegen.
 • Stel het output formaat als WMA in in het keuzemenu in het “Profiel” veld, en u kunt in het “Output” veld ook selecteren waar u de WMA bestanden wilt opslaan.
 • Klik om “Converteren” om het proces te starten. Nadat het proces is voltooid, zal het WMA bestand in de door u aangegeven folder worden opgeslagen.

MP3 naar WMA converter

Daarnaast kunt u dit programma ook gebruiken voor het bewerken van bestanden. U kunt bijvoorbeeld meerdere bestanden samenvoegen; knippen; of een deel of geheel van een origineel bestand opslaan; en u kunt ook delen van het bestand verwijderen.

Conclusie

In dit artikel bespreken we twee makkelijke methoden voor het omzetten van MP3 naar WMA. U kunt zelf inschatten welke het beste werkt voor uw situatie. Als u slechts een paar MP3 bestanden hoeft om te zetten, raden wij de online versie aan. Als u evenwel regelmatig bestanden wilt omzetten, geen internettoegang heeft, of u zorgen maakt over de bescherming van uw bestanden, kunt u het beste de bureaublad versie gebruiken.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 25 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarAudioconverteerder.Laatst bijgewerkt op 18-01-2017

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven