Hoe u MP4 naar WMA audio omzet
Opmerking

Hoe u MP4 naar WMA audio omzet

Laatst bijgewerkt op 29-01-2016 door

MP4 en WMA zijn beiden veelgebruikte formaten voor het streamen online. MP4, ook wel MPEG part-14, is veel gebruikt voor het opslaan van video- of audiostreamen. Het laat u online media streamen en kan hoge kwaliteit audio en videobestanden bevatten. WMA, of Windows Media Audio, is een audio data-compressie technologie ontwikkeld door Microsoft. Dit formaat staat bekend om de hoge compressie-rate en hoge geluidskwaliteit, alsmede het kleine bestandsformaat.

Waarom we MP4 naar WMA omzetten

In het dagelijks leven wordt het WMA bestand vaak als een meer flexibel bestandsformaat gezien dan MP4 vanwege het kleinere bestandsformaat. Als u bijvoorbeeld de achtergrondmmuziek van een MP4 video erg leuk vindt, wilt u deze muziek wellicht uit de video halen, zodat u het op uw telefoon, tablet of Walkman kunt afspelen. En als u bezig bent met het leren van talen, wilt u wellicht de audio van een Engelse MP4 afhalen en er meerdere keren naar luisteren om zo uw Engels te verbeteren. Voor deze en meer situaties is het handig om MP4 naar WMA om te zetten, om zo de geluidskwaliteit te behouden. In dit artikel bespreek ik drie verschillende methoden om dit te doen.

Drie Makkelijke Methoden voor het converteren van MP4 naar WMA

1

Methode een: Gratis Online Video Audio Converter

Veel websites bieden een online conversiedienst, en sommige websites laten u hiervoor betalen. Sommige maken gebruik van vervelende adverenties. Van deze online converters, is Apowersoft Gratis Online Video Audio Converter de beste die ik heb gebruikt voor het online omzetten van MP4 naar WMA. Het is makkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, dankzij het precieze en schone gebruikersmenu. Het werkt zowel op windows als Mac. U zult de meest recente versie van de Java Applet nodig hebben. Als u niet de meest recente versie hebt, volg dan de stappen op de pagina om uw Java Applet te updaten. Doorloop vervolgens de hieronder aangegeven stappen.

 • Stap 1: klik op “Bladeren” om het MP4 bestand te selecteren dat u wilt omzetten.
 • Stap 2: Stel het output formaat in als WMA, en selecteer de bitrate, kanalen en sample rate.
 • Stap 3: Klik op “Omzetten” om de conversie te starten. Zodra voltooid, zal het WMA bestand automatisch op uw computer worden opgeslagen.

graits online converter

Online converters hebben evenwel hun beperkingen. Allereerst vereisten ze een hoge netwerksnelheid. Daarnaast is het MP4 bestand vaak groot, meestal meer dan 100M, en neemt het veel tijd in beslag om het te uploaden en converteren. Om deze redenen raden wij bureaublad converters aan. Hieronder bespreken we er twee.

2

Methode twee: Apowersoft Video Converter Studio

Apowersoft Video Converter Studio is een krachtig en multifunctioneel programma waarmee u in korte tijd MP4 naar WMA kunt omzetten. Bovendien laat het u meerdere bestanden tegelijk omzetten, maarliefst tot 40 bestanden tegelijk.

 • Stap 1: Download en installeer het hulpmiddel op uw computer.
 • Downloaden

 • Stap 2: Open na installatie het programma en importer uw MP4 bestand(en).
 • Stap 3: Ga naar “Profiel” en selecteer “Audio” > “WMA”, en vervolgens selecteert u in het keuzemenu “Output” waar u het bestand wilt opslaan.
 • Stap 4: Klik op “Converteren” en het proces begint direct. Zodra voltooid, vind u het WMA bestand in de door u aangegeven outputfolder.
 • converter studio

Daarnaast kunt u de bestanden ook bewerken. U kunt bijvoorbeeld meerdere bestanden samenvoegen, of ze knippen en verschillende delen van het originele bestanden opslaan; of een selectie verwijderen. Bovendien kunt u Video Converter Studio als een multi-formaat video- en audiospeler gebruiken.

3

Methode drie: Gratis Video to Audio Converter

Het tweede bureaublad programma dat we bespreken is de Gratis Video to Audio Converter. Deze audio extractor is makkelijk te gebruiken, en biedt een soortgelijke ervaring als een mp4 naar wma converter.

 • Stap 1: Installeer het hulpmiddel op uw computer en open het. Klik op “Add Task” om MP4 bestand(en) te importeren.
 • video naar audio converter

 • Stap 2: In het pop-up venster selecteert u het output formaat (WMA) en stelt u de andere parameters in, zoals sample rate, kanaal en bitrate, als u meer over deze parameters wilt. Anders kunt u ze ook negeren en simpelweg op “OK“ klikken.
 • mp4 naar wma converter

 • Stap 3: Klik op de startknop om de conversie te starten. Zodra de conversie is voltooid, vindt u de WMA bestanden in dezelfde folder als de MP4 bestanden.
 • mp4 omzetten naar wma

Dit programma maakte evenwel geen indruk op mij voor wat betreft gebruikerservaring. De functionaliteit is beperkt, en u kunt er uitsluitend MP4 naar WMA mee omzetten. Meestal willen gebruikers na het omzetten het bestand bewerken, een functie die niet door de Gratis Video naar Audio Converter wordt ondersteund. We zullen daarom een ander programma moeten downloaden om dit te doen. Daarnaast, hoewel het gedeeltelijk conversie toestaat, werkt deze functie niet goed. Het is moeilijk de muiscursor nauwkeurig te plaatsen voor het selecteren van het bestandsdeel dat u wilt omzetten.

Samenvatting

De hierboven beschreven drie methoden kunnen alledrie helpen bij het omzetten van MP4 naar WMA. Het online omzetten zal meer tijd in beslag nehmen; en de Gratis Video naar Audio Converter biedt niet de beste gebruikerservaring. Apowersoft Video Converter Studio is daarom de beste keuze.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 12 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarVideoconverteerder.Laatst bijgewerkt op 29-01-2016

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven