Wat is SWF-Formaat?
Opmerking

Wat is SWF-Formaat?

Laatst bijgewerkt op 29-12-2015 door

SWF – Description

SWF, of Small Web Format, is een bestandsextensie voor Shockwave Flash-bestandsformaat, ontwikkeld door Macromedia. Het is nu eigendom vanAdobe en wordt gebruikt voor multimedia, vector-gebaseerde animaties en interactieve inhoud geschreven in ActionScript. Een SWF-bestand is zeer populair om video en vector-gebaseerde animaties en geluid op het web te brengen. Het kan ook animaties en applets bevatten in verschillende mate van interactiviteit en functie.

Bestandsnaam Extensie: SWF

Categorie: Vector grafische animatie

Populariteit: Populair

Ontwikkelaar: FutureWave Software, nu eigendom van Adobe System

Doelstellingen waarvoor SWF-Format ontworpen is

SWF werd hoofdzakelijk ontworpen om het maken van vectorafbeeldingen en het leveren van animatie via het web, eenvoudiger te maken. Het wordt vaak gebruikt op spandoeken, in advertenties en bij spellen en video’s. Hier volgen de doelstellingen waarvoor het ontworpen is:

i

Levering op Onvoorspelbare Bandbreedte – SWF gebruikt technieken zoals bit-packing om bestandsformaten te reduceren. De bestanden worden gecomprimeerd naar een klein formaat zodat ze geleverd kunnen worden via een netwerk met een beperkte en langzame netwerkverbinding.

ii

Weergave Op het Scherm – Het formaat werd oorspronkelijk gemaakt voor de weergave van onderhoudende animaties op het scherm. Het ondersteunt anti-aliasing, kwaliteitsvolle snelle weergave van elk kleurformaat, animaties en vectorafbeeldingen.

iii

Bestanden Onafhankelijk Weergeven – Bestanden kunnen onafhankelijk worden weergegeven en zonder externe bronnen of instellingen. Het lettertype kan bijvoorbeeld worden weergegeven, zelfs als u geen specifiek lettertype op uw computer hebt.

iv

Bestanden Weergeven op Hoge Snelheid – Bestanden kunnen met hoge kwaliteit en hoge snelheid worden weergegeven.

v

Achterwaartse Compatibiliteit – Het formaat is een uitbreidbaar formaat dus het kan nieuwe functies evolueren terwijl het toch compatibel blijft met oude mediaspelers.

Bestandsformaten die Verbonden zijn aan het SWF-formaat

Andere bestandsformaten die verbonden zijn aan het SWF-formaat zoals FLA, de bewerkbare functie van dit formaat. Kijk eens naar onderstaande meest voorkomende formaten.

FLA – FLA-bestandsextensie is een veelgebruikt formaat voor websitebouw, waaronder afbeeldingen en audio-en videobronnen van een webpagina. Het formaat kan worden bewerkt en samengesteld naar een SWF-formaat met Flash-auteurssoftware. Als een bestand al gecomprimeerd is naar SWF, zijn de FLA-bestanden meestal niet meer toegankelijk. U kunt echter een decompilatiehulpmiddel gebruiken om de FLA-bestanden van SWF te extraheren.

FLV – FLV of Flash Video is a audio-container formaat voor het leveren van video over het Internet of de inbedding van video’s op het web. De manier om audio-en videodata te coderen binnen FLV-bestanden is vergelijkbaar met het coderen binnen SWF-bestanden. De Adobe Flash Player of de Flash Payer plug-in is vereist om dit bestand af te kunnen spelen.

F4A – Dit bestand betekent letterlijk: Adobe Flash MP4 audio stream-bestand. Dit zijn Adobe suffix- bestanden voor M4A-bestanden op iTunes welke alleen audio bevatten.

F4V – F4V-bestanden zijn vergelijkbaar met M4V-bestanden in iTunes. Het bestandsformaat is ontwikkeld op basis van het MP4-formaat. Om dit formaat af te spelen, kunnen Flash Player 9 Update 3 en hoger worden gebruikt. Het bestandsformaat is een containerformaat tweede tot FLV-formaat voor flash videobestanden.

XFL – Dit formaat is een XML-gebaseerde versie van FLA-bestanden. Het bevat alle belangrijke informatie van uw project.

Standaard Software Verbonden Aan het SWF-Formaat

Adobe FlashAdobe Flash – Voorheen bekend als Shockwave Flash en Macromedia Flash, is een auteursapplicatie die gebruikt wordt voor het maken van websites met vectorafbeeldingen, animatie-en video-inhoud. Het streamen van audio en video, wordt ook ondersteund.

Adobe Flash PlayerAdobe Flash Player – Adobe Flash Player is een uitbreiding voor webbrowsers dat gebruikt wordt voor het afspelen van bestanden die gemaakt zijn met Adobe Flash, zoals SWF-bestanden. Het heeft versies voor de computer en voor draagbare apparaten voor het afspelen van flash video’s, spellen en applicaties in verschillende scenario’s.

Oplossingen voor het SWF-formaat

i

Converteer Video naar SWF – SWF-formaat staat bekend om zijn kleine omvang, goede kwaliteit en leveringssnelheid. Het is nog steeds de industriestandaard voor video op het web. Sites voor het delen van video’s en sociale netwerken zoals Facebook zijn ook toegestaan, flash video’s kunnen geüpload of gepubliceerd worden om mensen in staat te stellen commentaar te geven, leuk te vinden, en te volgen. Als u uw persoonlijke interessante video’s op zulke websites wilt delen en u converteert ze naar SWF- formaat, dan kunnen uw bestanden onmiddellijk op hoge snelheid worden geüpload.

ii

Converteer AVI naar SWF – Als u AVI-bestanden hebt die ingebed moeten worden op de webpagina, dan kunt u de bestanden beter omzetten naar Flash video SWF-bestanden. SWF is ontworpen voor weergave en levering via het internet en het voordeel is, dat het een goede beeldkwaliteit en een kleiner bestandsformaat heeft.

iii

Flash Video Vastleggen – Flash video’s of animaties worden altijd gebruikt op websites. U kunt ze bekijken met een internetverbinding maar het geeft altijd problemen als u ze wilt downloaden voor offline gebruik, omdat sommige beveiligd zijn met DRM, om het downloaden voor persoonlijk gebruikt tegen te gaan. De beste manier om de DRM te omzeilen in dergelijke gevallen, is om video’s op te nemen met een schermrecorder programma.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 14 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarVideoconverteerder.Laatst bijgewerkt op 29-12-2015

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven