Oplossingen voor het knippen van geluidsbestanden
Opmerking

Oplossingen voor het knippen van geluidsbestanden

Laatst bijgewerkt op 21-03-2016 door

Mensen knippen om verschillende redenen muziek, Bijvoorbeeld om stille een onnodige delen van een lang muziekbestand te verwijderen, om specifieke ringtones te maken voor verschillende contacten, om no-skip muziekbestanden samen te stellen, etc. Wat uw reden ook is, het belangrijkste vereiste voor een muziek knipper is dat de kwaliteit blijft behouden. Vervolgens zijn de belangrijkste eigenschappen van een software hiervoor dat het toegankelijk is, over goede functionaliteit beschikt en dat het praktisch in het gebruik is. Als u iemand bent die controle wilt houden over het knipproces in plaats van met een app snel en slordig muziek bewerken, zijn de onderstaande vijf hulpmiddelen voor u.

5 Goede Programma’s om Muziek te Knippen

1. Video Converter Studio

2. Windows Live Movie Maker

3. iTunes

4. VLC Media Player

5. Audacity

Video Converter Studio

Toen ik dit programma voor het eerst zag, sprak het gebruikersmenu me direct aan. Het maakt een hele schone indruk en het knippen van audio kan eigenlijk niet makkelijker, zelfs voor nieuwe gebruikers. Je upload gewoon het geluidsbestand, schakelt de ingebouwde videobewerker in, gaat naar audio knippen, selecteert het gewenste output formaat, klikt op Converteren, en dat is alles. Natuurlijk moet u het programma eerst wel op uw computer downloaden. De beste eigenschap is dat de delen die u wilt knippen duidelijk worde weergegeven terwijl u het bestand afspeelt, en dat er geen beperkingen zijn aan het aantal bestanden dat u kunt knippen. De batch modus maakt het bovendien heel gemakkelijk in het gebruik.

Video Converter Studio

Als programma om muziek te knippen biedt Video Converter Studio bovendien ook geavanceerde functionaliteit. Zodra u het programma hebt gedownload, kunt u bestanden van meer dan 10,000+ video websites downloaden, opnames maken van uw scherm en van geluidsactiviteiten op uw computer, prachtige slideshows maken van uw eigen foto’s en muziek, uw audio of video bewerken om deze meer aantrekkelijk te maken, en bestanden van elk bestandstype afspelen. U heeft dus geen codecs of andere hulpmiddelen meer nodig om verschillende taken uit te voeren voor uw video’s of audio’s. Het is dus een programma waarmee u verschillende taken in een stap kunt uitvoeren.

Download

Windows Live Movie Maker

Als u liever Windows software gebruikt, kunt u Windows Live Movie Maker proberen, welke goede functionaliteit heeft voor het knippen van audio. Het wordt ook aangeboden als deel van Windows Essentials, wat het een handige keuze maakt voor Windows OS gebruikers. U kunt bestanden met uiteenlopende extensies downloaden, zoals MP3, WAV, WMA, en bestanden exporteren als WMA. Om een audio te splitsen, sleept u het bestand (in een van deze formaten) naar uw timeline, en klikt u op de “Split” of “Trim” functie. Het bewerken van de audio volgorde is ook handige voor mensen die gepersonaliseerde muziekbestanden willen maken. Het bestand zal als WMA bestand worden opgeslagen nadat u op “Publiceer Film” klikt. Als u liever een ander bestandsformaat heeft, kunt u hiervoor een audio converter gebruiken.

movie maker

iTunes

iTunes kan ook worden gebruikt voor het knippen van muziek. Hiervoor gaat u naar het Verkrijg Informatie scherm, welke een optie heeft om aan te geven waar u wilt dat een geluidsbestand begint en eindigt. Importeer het geluidsbestand in iTunes door Voeg Bestand aan Bibliotheek te selecteren in het Bestand menu. iTunes ondersteunt de meeste geluidsformaten (MP3, WAV en audio CD bestanden). Speel de audio in iTunes of, klik met de rechtermuisknop op de naam van het liedje, en vervolgens op “Verkrijg Informatie” > “Opties” in het informatie menu. Vink de “Start” en “Stop” velden aan om een nieuwe tijd te selecteren, en klik vervolgens op “OK” om de wijzigingen op te slaan. Klik vervolgens weer met de rechtermuisknop op het nummer dat u heeft geknipt, selecteer “Maak Nieuwe Versie” en vervolgens “Maak AAC Versie”. Een kopie van het bestand zal in M4A formaat worden aangemaakt naast de originele versie in uw iTunes bibliotheek.

itunes

VLC Media Player

VLC is een open-source hulpmiddel dat op meerdere platforms werkt en dat over vele functies beschikt, naast de functie als geluids/videospeler. Functies zijn Bijvoorbeeld knippen, converter, schermopname, etc. Met VLC kunt u welk geluidsbestand u maar wilt importeren om te knippen. Er zijn geen beperkingen aan het input bestandsformaat. Om VLC als programma te gebruiken voor het knippen van muziek, dient u de audio in VLC te Spelen en vervolgens naar “Bekijk” > “Geavanceerde Opties” te gaan, waarna u op de rode knop drukt om te starten en stoppen met de opname. Ga naar “Bibliotheek” > “Muziek” om geluidsbestanden op te slaan.

vlc

Audacity

Audacity is een audio bewerker die op de meeste platforms werkt, waaronder Mac, Linux en andere besturingssystemen. Het gebruik van Audacity om muziek te knippen is vrij simpel. Klik op “Bestand” > “Importeren” om bestanden in Audacity te uploaden, en vervolgens “Bewerken” > “Verwijder Audio en Labels” > “Knippen” om het geluidsbestand in twee te knippen. Herhaal deze stappen tot u alle delen die u wilt verwijderen hebt geselecteerd. Klik vervolgens op “Ctrl + X” om de ongewenste delen te wissen, en sla het bewerkte bestand op door het te exporteren.

audacity

Welke heeft u voorkeuren. Als u andere aanbevelingen heeft, laat het ons dan ook weten. Op basis van het bovenstaande, zou ik persoonlijk Apowersoft Video Converter Studio aanraden vanwege de uitgebreide functionaliteit.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 20 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarAudioconverteerder.Laatst bijgewerkt op 21-03-2016

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven