Hoe u een bureaubladscherm op kunt nemen
Opmerking

Hoe u een bureaubladscherm op kunt nemen

Laatst bijgewerkt op 17-09-2018 door

Bureaublad of schermopname is een activiteit waarbij de gebruikers alles opneemt dat op zijn of haar computerscherm gebeurt. Meestal wordt het opnemen van een bureaubladvideo gedaan door mensen die dol zijn op het maken van instructie-, educatie- of doe-het-zelffilmpjes. Dit type video verschijnt het vaak op online deelsites voor video’s zoals YouTube, Metacafe, Hulu en vele anderen. Naast informatieve filmpjes, kunt u ook het bureaublad filmen als u iets memorabels wilt vastleggen zoals een videogesprek met een geliefde. Dit proces zal u zeker helpen die mooie momenten vast te leggen.

De makkelijkste manier om het bureaublad op te nemen

Sommige mensen kennen wellicht geen enkele manier om een video te maken van het bureaublad. Vele denken dat het voor hen te ingewikkeld is om uit te voeren. Het is echter erg eenvoudig om het bureaublad op te nemen als u het juiste programma gebruikt. Hier volgen de twee beste manieren om uw bureaubladscherm op te nemen.

De eerste manier is door gebruik te maken van het programma Apowersoft Free Online Screen Recorder. Hiermee kunt u tegelijkertijd alle activiteiten op het scherm opnemen. Door deze online tool te gebruiken kunt u eenvoudig het bureaublad opnemen, zowel het gehele als een deel van het scherm. Het mooie van dit programma is dat het een webprogramma is en dat betekent dat er geen enkele kans op vertragingen is en het bespaart u ruimte op uw harde schijf. Daarnaast genereert het kleine bestanden en dat is erg handig. Er zit ook een ingebouwde converteerder in die u zal helpen om uw opgenomen filmpjes om te zetten in een videoformaat die verenigbaar is met uw favoriete gadgets. Ten slotte heeft het uitstekende ingangen voor audio die u zelf kunt instellen. Dit programma is ook nog eens volledig gratis en weet nog steeds een ieders verwachting te overtreffen is vaak beter dan de programma’s waarvoor u moet betalen.

bureaublad filmen

De tweede manier die we kunnen gebruiken voor het opnemen van het bureaublad met geluid is Camstudio. Dit is een schermrecorder die door veel mensen wordt gebruikt omdat het gratis en direct beschikbaar is. Aan de andere kant zijn er wel wat nadelen te vinden die aan dit programma kleven. Zo moet u het bijvoorbeeld download en installeren voordat u het kunt gebruiken en het kan daarom veel ruimte op uw computer innemen. De bestanden die het maakt zijn daarnaast ook erg groot en de PC kan daardoor vertragen door het vele laden. Het kan ook niet video en audio tegelijk opnemen. Er moeten nog vele foutjes uit dit programma gehaald worden en dat is nu niet direct aantrekkelijk.

camstudio

Als we de twee bovenstaande manieren met elkaar vergelijken dan kunnen we duidelijk zeggen dat de gratis online Screen Recorder van Apowersoft vele malen beter is dan Camstudio. Het heeft sterkere functies, is stabieler en eenvoudiger in het gebruik dat vooral voor beginners een voordeel is. Tot slot kan de gratis online Apowersoft Screen Recorder direct gebruikt worden zonder downloaden of installeren. Dat naamt vaak veel tijd in en dat is gewoon irritant.

U bepaalt natuurlijk zelf welke schermrecorder het beste voor u is om het bureaublad op te nemen. Maar u kunt wel programma’s overwegen die niet iedereen gebruikt. Zoals we al zagen in dit artikel: Camstudio wordt het meest gebruikt, maar Apowersoft Screen Recorders heeft meer functies om een uniek en aantrekkelijk filmpjes te maken dat u met uw vrienden en andere webgebruikers kunt delen.

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 17 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarSchermrecorder.Laatst bijgewerkt op 17-09-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven