Geweldige methoden voor omzetten video naar GIF
Opmerking

Geweldige methoden voor omzetten video naar GIF

Laatst bijgewerkt op 29-02-2016 door

Op veel sociale media platforms, zoals Facebook en Twitter, worden vaak grappige, dynamische afbeelding geplaatst. Deze afbeelding worden in het GIF formaat geplaatst, waarmee u een reeks foto’s kunt weergeven, net zoals in een filmpje. Omdat het hoofdzakelijk een formaat is voor het opslaan van afbeeldingen, neemt GIF maar weinig ruimte in beslag op uw computer. Dankzij deze eigenschappen is GIF algemeen geaccepteerd door gebruikers voor het delen van interessante video’s. Als u GIF afbeeldingen wilt maken van videoclips, kunt u hiervoor een professioneel programma gebruiken om video naar GIF om te zetten. Hieronder vertellen we meer over een paar goede toepassingen.

Aanbevolen oplossing voor maken GIF bestanden

i

Apowersoft Video Converter Studio

Dit programma is ontwikkeld voor het omzetten van audio en videobestanden naar verschillende andere formaten, zoals MP3, AAC, FLAC, WMA, MP4, AVI, MOV en zelfs GIF en nog veel meer. Het is voorzien van een krachtige processor waarmee u zonder kwaliteitsverlies mediabestanden kunt omzettten. Het werkt ook uitstekend als een video naar GIF converter. Om te leren hoe u dit kunt doen, volgt u de volgende stappen:

Download

 • Download en installeer Apowersoft Video Converter Studio op uw computer en open it.
 • Sleep het videobestand naar het programma.
 • Onder “Profiel“ selecteert u “GIF“ als output formaat.
 • Klik om “Converteren“ om de conversie te starten.

video- omzetten naar GIF

De conversie zal iets later klaar zijn, waarna automatisch de folder wordt geopened waar het bestand is opgelsagen. U kunt natuurlijk ook zelf uw gewenste output folder instellen.

Naast deze basis functies voor het omzetten van bestanden, beschikt het programma ook over een geavanceerde editor met verschillende bewerkingsopties, zoals het knippen van video’s, verkleinen van video’s, het toevoegen van ondertiteling, visuele effecten, etc. Daarnaast zijn er functies voor het downloaden van video’s, het opnemen van uw scherm en een MV maker welke handig kan zijn ter recreatie.

Smart trick – Personaliseer uw eigen GIF

Voordat u video naar GIF omzet, kunt u de video ook nog personaliseren met ondertiteling, tekst en watermerken met behulp van de ingebouwde videobewerker. Nadat de video vervolgens is omgezet naar GIF, zal deze meer levendig en interessant zijn.

Om uw GIF te personaliseren dient u het videobestand in een video editor bewerken voordat u deze omzet. Klik op “Bewerken“ om de video editor te openen, waarin u de videoclip kunt verkleinen, draaien, visuele effecten, ondertiteling en watermerken kunt toevoegen. Klik op “OK“ om de configuratie te bevestigen, en op “Converteren“ in het hoofdmenu om de conversie te starten.

video- naar GIF converter

ii

Adobe Photoshop

Dit is een van de meest bekende softwares voor het bewerken en maken van afbeeldingen, en werd door Adobe ontwikkeld in 1990. Dankzij de krachtige bewerkingsfuncties is Photostop de meest populaire keuze geworden voor het bewerken en ontwerpen van afbeeldingen. Hoewel Photoshop u niet bestanden laat omzetten, kunt u met CS6 en latere versies wel video’s in GIF bestanden omzetten. Het programma kan namelijk alle videoframes laden en deze vervolgens verder bewerken. Het is heel makkelijk GIF bestanden te maken met dit programma, volg simpelweg de volgende stappen.

 • Open Photoshop.
 • Ga naar “Bestand” > “Importeren” > “Videoframe naar Lagen”.
 • Selecteer de gewenste sectie in het venster dat verschijnt.
 • Klik op “Opslaan voor Web” en vervolgens “GIF”.
 • Klik op “Opslaan” en geef de gewenste folder aan.

Adobe Photoshop

Tips: Als de GIF teveel ruimte in beslag neemt, kunt u voor het opslaan de bestandsgrootte verkleinen.

iii

EZGIF

Dit programma is een online toepassing waarmee u GIF bestanden direct online kunt omzetten, maken en bewerken. Het biedt verschillende opties voor het aanpassen van het GIF bestand, zoals het wijzigen van de grootte, het verkleinen van de afbeelding, het toevoegen van effecten en het splitsen van afbeeldingen. U kunt ook een specifiek deel knippen en de frame rate aanpassen voor het GIF bestand. Om te leren hoe u met dit hulpmiddel de video in GIF kunt omzetten, volgt u de volgende stappen.

 • Ga naar EZGIF en selecteer “Video naar GIF”.
 • Klik op “Bestand Selecteren” om het lokale videobestand te selecteren en klik op “Upload”.
 • Configureer het formaat, de frame rate en de methode in het venster dat verschijnt.
 • Klik op “Converteer naar GIF” om de taak te starten.
 • Klik op “Opslaan” om uw GIF te bewaren.

ezgif

Samenvatting

Al deze programma’s kunnen dus prima video’s naar GIF omzetten. Hoewel Photoshop daarbij of uitstekende bewerkingsfuncties beschikt, kan dit programma voor sommige gebruikers toch nog lasting zijn. EZGIF laat gebruikers slechts GIF bestanden tot 60 MB groot maken. En de online toepassing kan soms minder stabiel zijn als de netwerkverbinding niet sterk is. Wij raden daarom Apowersoft Video Converter Studio aan, vanwege de simpele werking en uitgebreide functionaliteit.

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 12 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door: Op naarVideoconverteerder. Laatst bijgewerkt op 29-02-2016

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven