3 Makkelijke MP4 naar GIF Converters
Opmerking

3 Makkelijke MP4 naar GIF Converters

Laatst bijgewerkt op 18-08-2018 door

GIF – ook wel Graphics Interchange Format – is een bitmap afbeeldingsformaat welke vooral bekend staat om de unieke functionaliteit waarmee het animaties ondersteunt. Het is vooral populair omdat het een klein bestandsformaat kent, maar toch geanimeerde beelden kan opslaan. Tegenwoordig zult u GIFs dan ook bijna overal zijn. Of het nu om de handtekening op een forum gaat of een PowerPoint presentatie, GIFs worden overal op het internet gebruikt. Aangezien MP4 een van de meest populaire videoformaten is, willen veel gebruikers MP4 in GIF omzetten. Maar dit kan aanvankelijk nogal een onmogelijke taak lijken. Gelukkig zijn er een aantal toepassingen het proberen waard.

3 Geweldige MP4 naar GIF Converters

 1. De Beste Oplossing
 2. Gratis maar Beperkt Hulpmiddel
 3. Online Converter

Apowersoft Video Converter Studio

Met deze alles-in-één bestandsconverter kunt u nu al uw bestanden gemakkelijk omzetten. Apowersoft Video Converter Studio ka probleemloos ieder geluids- of videobestand omzetten zonder kwaliteitsverlies. Bovendien komt het met allerlei andere handige functies. Zo komt het met een flexibele videobewerker, een krachtige mediaspeler, een MV maker en een hele effectieve schermrecorder. Het ondersteunt HD video’s en u kunt er ook watermerken en ondertiteling mee aanbrengen. Het is klaar voor Windows 10 maar u kunt het ook op oudere versies van Windows gebruiken.

MP4 naar GIF converter

Het gebruik van deze MP4 naar GIF converter is heel gemakkelijk, u hoeft alleen maar:

 1. Het programma op uw computer te downloaden en installeren.Download
 2. In het hoofdmenu klik u op “Bestanden toevoegen” en laadt u de MP4 video die u wilt omzetten. U kunt ook gewoon bestanden naar het menu slepen.
 3. Klik vervolgens onderaan op “Profiel”. In het keuzemenu selecteert u “GIF” als output formaat.
 4. Nadat alles is ingesteld klikt u op “Converteren” en wacht u tot het proces is voltooid.

Wat Apowersoft Video Converter Studio anders maakt dan andere converters is dat u het ook kunt gebruiken om video’s direct van het internet te halen. De toepassing komt ook met een heel gemakkelijk gebruikersmenu wat zelfs geschikt is voor compleet nieuwe gebruikers.

mp4togif.com

Als u een gratis hulpmiddel wilt dat MP4 naar GIF kan omzetten kunt u ook mp4togif.com proberen. U hoeft deze software niet op uw computer installeren, maar u heeft er wel een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig. Mp4togif.com is meer een online converter en niet zozeer een bureaublad toepassing. De animatie parameter is wel briljant, omdat deze gebruikers instellingen laat aanpassen, zoals FPS, formaat, filter en bestandsgrootte.

mp4togif.com

Om deze MP4 naar GIF converter te gebruiken:

 • Gaat u in uw browser naar mp4togif.com.
 • Laadt u de MP4 video die u wilt omzetten door op “Selecteer bestand” te klikken.
 • Past u de instellingen en lengte aan, indien nodig.
 • En klikt u op “Animatie maken” zodra alles klaar is.

Hoewel deze toepassing gratis is, heeft het ook een paar beperkingen. Het kan maximaal 20 seconden video aan, of 50 frames tegelijk. Het werkt ook slechts met drie browsers, namelijk Chrome, Firefox en Microsoft Edge.

Online Converter

Een ander online hulpmiddel voor het omzetten van MP4 video naar GIF is de Online Converter. Net zoals het hierboven beschreven programma hoeft u deze toepassing niet op uw computer te installeren, maar heeft u wel een stabiele internetverbinding nodig. Helaas kunt u met de Online Converter niet de animatie parameters aanpassen, maar u kunt eventueel wel het afbeeldingsformaat aanpassen.

MP4 naar GIF

Online Converter is heel gemakkelijk in gebruik, volg de volgende stappen:

 1. Klik op “Selecteer bestand” en laad de MP4 video die u wilt omzetten.
 2. Vink “Opties” aan als u de uiteindelijke afbeelding nog wilt aanpassen en voer de gewenste waardes in.
 3. Klik op “Converteren” en download de GIF via de aangegeven webpagina.

Let wel op dat Online Converter maximaal 200MB aan video ondersteunt. U kunt geen met auteursrecht beschermde afbeeldingen of video’s gebruiken. Hoewel het gemakkelijk in het gebruik is, is een nadeel dat er geen directe link beschikbaar is. U zult dus nog wel naar een derde webpagina moeten gaan om de omgezette GIF te downloaden.

Conclusie

Er zijn veel methoden voor het omzetten van MP4 naar GIF. Als u een online programma wilt gebruiken, kan dat prima, maar let daarbij wel op de beperkingen die u mogelijk kunt tegenkomen.

Als u evenwel een makkelijke methode wilt voor het omzetten van MP4 video’s in geanimeerde GIFs, kunt u ook professionele software zoals de Video Converter Studio gebruiken. Wat geweldig is aan dit hulpmiddel is dat het niet alleen een hele krachtige converter is, maar ook over andere functionaliteit beschikt die het de prijs meer dan waard maakt.

Beoordeling:4.5 /5(Gebaseerd op 12 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarConverteer online video's.Laatst bijgewerkt op 18-08-2018
Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven