Hoe de mp3-bitrate aan te passen om ruimte te besparen
Opmerking

Hoe de mp3-bitrate aan te passen om ruimte te besparen

Laatst bijgewerkt op 23-08-2016 door

Standaard Cd’s gebruiken bitrates van 256 of 320 voor het branden van MP3-nummers om hun hoge getrouwheid voor de luisteraars te behouden. Maar als u MP3-nummers geript hebt van Cd en deze zelfs gesynchroniseerd hebt naar apparaten zoals de Walkman of de iPod, zullen deze uiteraard veel geheugenruimte in beslag nemen. Voor mobiele apparaten met een beperkte opslagcapaciteit is het geen goede keuze om MP3-bestanden met een hoge bitrate ongecomprimeerd te laten voordat ze worden geïmporteerd. Een hoge bitrate betekent altijd een groter bestandsformaat. Teveel geheugenbezetting zal ervoor zorgen dat uw apparaat traag werkt. Als u zijn levensduur niet wilt verkorten en u wilt meer bestanden toevoegen voor uw vermaak, dan is het veranderen van de MP3-bitrate een manier die het waard is te proberen. Lees verder als u wilt weten hoe u het kunt veranderen.

Apps voor het Converteren van MP3-Bitrate op Cross Platforms

Windows Media Player (Voor Windows)

Als u op de PC zit, dan kan Windows Media Player de MP3 bitrate aanpassen op een relatief verborgen manier. Hier neem ik Windows Media Player 12 als voorbeeld:

1

Open Windows Media Player, ga naar beneden in “Organiseren” > “Opties” > “Plug-ins”.

2

Kies “Achtergrond” > “MGTEK dopisp” > “Eigenschappen” van de “Categorie” lijst.

3

Onder de knop “Conversie”, vink “MP3-bestanden Re-coderen die het bitrate limiet overschrijden” aan, en verander dan de bitrate voor MP3.

windows media player

Gratis Programma om de MP3-bitrate te veranderen (Voor Windows)

Hoe mooi zou het zijn als we een manier zouden kunnen vinden om de MP3-bitrate te veranderen zonder dat we een cent uit hoeven te geven of iets op onze computers hoeven te installeren? Dat klinkt echt geweldig en met de Gratis Online Video Converter, zou dit geen verre droom meer zijn. De geactualiseerde versie komt met een compleet schone interface en verbeterde functies. Zie hoe het de MP3-bitrate verandert.

1

Ga eerst naar de officiële pagina.

2

Voeg MP3-bestanden toe door te klikken op “Selecteer bestanden om te starten” (Ps. U zult worden gevraagd om Launcher te installeren als het de eerste keer is dat u het gebruikt).

MP3-bitrate verandert

3

Klik op “Instellingen” > “Audio”, waaronder u naar beneden gaat naar “Bitrate” om er een te kiezen die u wilt gebruiken.

MP3 bitrate aanpassen

4

Druk op “Formaat” en selecteer MP3 om het bestand op te slaan.

Audacity (Cross-platform)

Audacity biedt een gratis en open source manier om audio te bewerken en ook schermactiviteiten op te nemen op cross-platforms. Het gebruiken van dit gratis programma om de MP3-bitrate te veranderen naar een lagere bitrate, kan minimaal destructief zijn. U kunt beter de nieuwste versie downloaden om zijn functies volledig te kunnen gebruiken.

1

Open Audacity, sleep en zet een MP3-bestand in deze applicatie neer.

2

Ga naar beneden in “Bestand” > “Project Opslaan” om het bestand op te slaan. Dit garandeert dat u in het geval van een plotselinge uitschakeling, uw werk niet verliest.

3

Druk nogmaals op “Bestand” > “Exporteren…” en in het pop-up venster “Opslaan Als” ,geef het een naam, en kies een formaat ervoor (het liefst MP3).

Audacity

4

Klik op “Opties”, het zal u leiden naar een ander venster waarin u “Constant” moet kiezen, en onder “Kwaliteit”, kies de bitrate die u wilt gebruiken, variërend van 8kbps tot 320kbps.

5

Behoud het vakje waarop “Stereo Geselecteerd” staat en druk tenslotte op “Opslaan”. Audacity zal weldra de MP3-bitrate aanpassen.

Video Converter Studio (Pro voor Windows)

Video Converter Studio is een desktop software. Het geeft ons de mogelijkheid om de MP3-bitrate van bulkbestanden te veranderen. Omdat het buiten de invloed van een netwerkverbinding valt, kunnen we het als het nodig is, te allen tijden gebruiken. Als we niet alleen met de bitrate ontevreden zijn, maar ook met de codec, het kanaal, en de bemonsteringsfrequentie, dan kunnen we dit ook wijzigen met de andere beschikbare opties die het biedt. U moet het downloaden en installeren op de PC voordat u verder gaat met de volgende stappen.

Download

1

Open MP3-bestanden in de software.

2

Klik op “Profiel” > “Audio” om “MP3” en de bijbehorende kwaliteit te kiezen.

video converter studio

3

Klik op “Instellingen” naast de “Profiel” balk, ga naar MP3-bitrate converteren en andere parameters in het “Audio” gedeelte.

4

Druk op “OK” om de instellingen op te slaan en druk op de knop “Converteren” op de hoofdinterace waar u naartoe gebracht wordt.

De reden waarom deze software hier wordt aanbevolen, is vanwege zijn multi-task functies. Het kan:

  • Elk bestand naar verschillende formaten converteren en geschikt voor elk apparaat maken.
  • Video’s van veel populaire videoportalen downloaden.
  • Audio en video op het scherm opnemen in verschillende modi en formaten.
  • In principe, video-effecten zoals Hollywood-kaskrakers bewerken.
  • Muziekvideo creëren met afbeeldingen en liedjes met veel beschikbare sjablonen.

Uitgebreide Lezing van de Bitrate

Bitrate is de meest cruciale parameter van verlieslijdende codecs. Het meet het aantal bits per seconde waarin de data geleverd wordt. Een 256kbps MP3-bestand verzet 256k bits per sec tijdens het afspelen. Over het algemeen hoe hoger de bitrate, hoe meer informatie gereproduceerd wordt en hoe hoger de kwaliteit van het geluid is. Als de bitrate 256kbps bereikt, kunnen de meeste van ons het verschil merken, zelfs als u het voortdurend hoger dan 320kbps. krijgt.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 15 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarAudioconverteerder.Laatst bijgewerkt op 23-08-2016

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven