Verschillende manieren voor het afspelen van DVD in windows 8
Opmerking

Verschillende manieren voor het afspelen van DVD in windows 8

Laatst bijgewerkt op 30-12-2014 door

Of u nu een nieuwe Windows 8 computer gekocht heeft of uw computer geëscaleerd heeft naar het nieuwste Windows 8 besturingssysteem, u zult teleurgesteld zijn om te ontdekken dat het geen DVD meer kan afspelen. Misschien is het raar dat Microsoft de functie voor het afspelen van DVD’s standaard heeft geannuleerd in de nieuwe versie van Windows. Microsoft legde uit dat de meeste mensen films streamen op de computers via het internet dus het afspelen van DVD’s is een oude stijl techniek die niet meer nodig is. Wat de reden ook is, het afspelen van DVD is nergens te vinden in de nieuwe Windows-versie. Ongeacht het onbetwistbare feit, kunnen mensen die behoefte hebben aan DVD-weergave ook meerdere DVD-weergave-opties voor Windows 8 verwerven.

Hoe DVD afspelen in windows 8?

1. Gebruik een realiseerbare converter
2. Gebruik een media speler van derden
3. Gebruik Windows Media player

Methode I: Extraheer video-stream van DVD voor het afspelen

Windows Media Player is een zelf uitgevoerde mediaspeler van Windows OS. Mensen die gewend zijn om hun DVD’s direct op de Windows computer af te spelen moeten ermee vertrouwd zijn. Deze video speler ondersteunde ooit het afspelen van DVD-bestanden. Maar nu zou het verwijderen van DVD weergave min of meer resulteren in ongemak. Betreffende de negatieve invloed op de gewoonten van de meeste mensen, hebben we hier de eenvoudigste manieren verzameld om DV op uw windows 8 computer af te spelen. Dat is om DVD-bestand naar WMP compatibele formaten, zoals WMV, AVI, MPEG, enz te converteren. Om dat te bereiken, moeten we een krachtige video converter te selecteren. Degene die sterk aanbevolen wordt voor gebruik is Video Converter Studio, een zeer nuttig windows 8 DVD afspeelprogramma dat u een plezier kan doen. Hier volgen de details:

 • Download en installeer het programma.
 • Download

 • Druk op “Toevoegen” om de DVD-bestanden te importeren.
 • dvd afspelen

 • Klik op het veld “Profiel” om het gewenste uitgangsformaat van de weergavelijst te selecteren.
 • Kies een uitgangsmap voor het plaatsen van de geconverteerde DVD en druk op “Converteren” in de onderste rechterhoek om te starten.
 • dvd converteren

Deze video converter behoudt zonder twijfel de oorspronkelijke kwaliteit van de geconverteerde DVD. Met deze converter kunnen gebruikers DVD fragmenten samen voegen tot één geheel wat zorgt voor een voortdurende video zonder onderbrekingen. Als u aarzelt om zo ver te gaan of om teveel geld uit te geven aan een DVD weergaveapparaat, probeer het dan uit om van uw DVD collectie te genieten.

Methode II: VLC Media Player

Er is geen twijfel dat VLC een gratis en open bron multimediaspeler is onder andere op het internet. Omdat VLC een breed scala aan videobestandsformaten ondersteunt, verdient het de titel van de meest populaire Windows 8 DVD weergaveprogramma’s. Eerlijk gezegd, zijn de stappen om DVD’s aan VLC toe te voegen voor weergave op Windows 8 vrij eenvoudig.

 • Ga naar VideoLAN om de gelicentieerde VLC media player te downloaden en te installeren.
 • Start de VLC media player op uw Windows8 PC.
 • Klik op “media” in de linker bovenhoek en kies “Open Disc…” uit de keuzelijst om uw DVD bestanden te uploaden.
 • VLC media player

 • Na het importeren van het DVD bestand, druk op “Afspelen” in de rechter benedenhoek om van uw DVD te genieten.

U kunt VLC als standaard mediaspeler instellen als er geen andere mediaspelers tegelijkertijd op uw PC uitgevoerd worden. De volgende keer dat u de DVD schijf plaatst, zal de DVD in VLC automatisch starten. U hoeft niet nog een keer de “Open met” actie uit te voeren wanneer u uw DVD bestanden afspeelt.

Methode III: Windows Media Center

Samen met het verwijderen van de functie van de DVD-weergave, heeft Microsoft ook de interface van Windows Media Center en de mogelijkheden van alle standaard versies van Windows 8 gescheiden, wat inhoudt dat als u alleen maar de standaard versie van Windows 8 neemt, u de service voor het afspelen van DVD’s in Windows 8 binnen Windows Media Center niet krijgt voordat u $100 besteedt aan het upgraden naar de Pro-versie. Hieronder vindt u de gids over hoe te upgraden:

 • Ga naar Configuratiescherm en u krijgt een nieuw venster te zien.
 • Klik op “Systeem en Beveiliging” en kies “Onderdelen toevoegen aan Windows 8”.
 • Selecteer: “Ik wil een productcode online kopen” en voltooi de aankoop om de Windows 8 Pro productcode te verkrijgen.
 • windows 8 productcode

Na het volgen van het bovenstaande proces is uw PC geëscaleerd naar Windows 8 Pro. Ga dan terug naar het scherm van “Functies toevoegen aan Windows 8” en kies voor het aanschaffen van het Windows 8 Media Center Pack voor $9.99. Gefeliciteerd, u hebt toegang tot het uitvoeren van de DVD weergave in Windows 8 zodra het Windows Media Center Pack volledig geïnstalleerd is.

Samenvatting

Alle drie de methoden zijn perfect voor het afspelen van DVD op Windows 8, maar het belangrijkste waar u naar moet kijken bij een paar hiervan zijn de extra kosten, laten we zeggen de upgrade kosten voor Windows 8 Pro. Dus bekijk welke bovengenoemde het beste is voor u.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 15 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarVideoconverteerder.Laatst bijgewerkt op 30-12-2014

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven