Hoe DAV naar AVI omzetten met DAV video converter?

Laatst bijgewerkt op 15-09-2017 door

Wat is DAV format?

Een DAV bestand is een outputformat van digitale videorecorder zoals DVR365, DVR-1600HP, DSD316, DSD304, DSD308 en video’s vastgelegd met CCTV-camera’s. Dit type format is een gemodificeerd MPEG/H.264 bestand en is normaal gecodeerd. Gewone media players zijn niet in staat om deze video af te spelen. En videobewerkingssofware ondersteunt dit soort format ook niet. De enige manier om het af te spelen is het gebruiken van een DVR 365 player, maar die is enkel beschikbaar voor Windows PC. Als je er een kleine clip van wilt of het wilt bekijken op een Mac, kan je een DAV naar AVI converter gebruikers om het DAV bestand te transcoderen. AVI format wordt algemeen gebruikt. Bijna alle apparaten of players ondersteunen het. Lees verder om te leren hoe we DAV bestanden kunnen omzetten naar AVI format.

2 eenvoudige oplossingen voor DAV bestand omzetten naar AVI format

Apowersoft Gratis Online Video Converter

Apowersoft Gratis Online Video Converter is een webapplicatie die in staat is om alle video en audio om te zetten. Het heeft een heel gebruiksvriendelijke interface, is gratis en laat je bestanden omzetten zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is er geen limiet op het aantal bestanden dat gebruikers kunnen omzetten. Je kunt zoveel bestanden toevoegen als je wilt. Het kan ook bestanden omzetten in batches.

Gratis Video Converter

Je kunt de officiële pagina van deze online omzettingstool bezoeken. Op de hoofdpagina klik je op “Selecteer bestanden om te beginnen” en installeer je de launcher op je computer. Kies daarna de DAV bestanden die je wilt omzetten en de tool zal ze dan laden. Eens de bestanden toegevoegd zijn, druk je op de knop “Format” en selecteer je AVI uit de beschikbare formats. Ten laatste, klik je op de knop “Omzetten”, waarna het omgezette bestand snel wordt opgeslagen.

Video Converter Studio

Video Converter Studio is een andere DAV naar AVI converter dat je zal helpen bij het omzetten van DAV bestanden. Het laat je toe om bestanden om te zetten naar verschillende formats en op verschillende apparaten. Je kunt het programma gebruiken om snel meerdere bestanden tegelijk te verwerken zonder kwaliteitsverlies. De interface is goed ontworpen en zelfs nieuwe gebruikers zullen geen problemen ondervinden bij het gebruik van het programma. Je kunt de onderstaande stappen volgen om te leren hoe DAV naar AVI omzetten in z’n werk gaat.

  1. Download en installeer Video Converter Studio op je computer.Download
  2. Voer het programma uit en klik op de knop “Bestanden toevoegen” om de DAV bestanden op je PC te kiezen.
  3. Klik op “Profiel” > “Video” > “AVI” en de kwaliteit.
  4. Druk op “Omzetten” om je bestand op te slaan.

DAV naar AVI

Het is een uitgebreide bewerker met verschillende ingebouwde bewerkingstools. Je kunt ongewenste clips wegknippen, zwarte randen bijsnijden en het audiovolume verhogen. Daarnaast is er een videodownloader die video’s van verschillende sites kan downloaden. Het ondersteunt een verscheidenheid aan sites zoals YouTube, Dailymotion, Facebook en Vimeo. Er is ook een gratis schermopnemer in de app die activiteiten op je scherm alsook de audio kan vastleggen. En een muziekvideomaker waarmee je een slideshow kunt maken met foto’s en muziek.

ProsCons
Apowersoft Gratis Online Video RecorderGratis en onbeperkte omzetting; Audio en video tegelijkertijd omzetten; Heeft een eenvoudige ingebouwde bewerkerVereist internetverbinding; Omzettingssnelheid is niet gegarandeerd
Video Converter StudioAudio en video tegelijkertijd omzetten; Heeft ingebouwde bewerker, schermopnemer, videodownloader, en MV maker; Kan gebruikt worden zonder internetverbindingGratis testperiode is beperkt tot 3 dagen

Meer Lezen: Hoe DAC bestanden afspelen?

Als je niet wilt transcoderen van DAV naar AVI, kan je rechtstreeks een media player gebruiken om het af te spelen op een computer. Eén van de krachtigste en populairste players zou een VLC moeten zijn. Maar VLC ondersteunt standaard geen DAV bestanden zolang een all-in-one codecpakket genaamd K-Lite Codec Pack niet geïnstalleerd is. Enkel wanneer VLC werkt met K-Lite Codec Pack, kunnen DAV bestanden succesvol gelezen worden. Deze methode is echter enkel beschikbaar op computers met Windows OS. Als je een Mac gebruikt, moet je verder zoeken naar een ander programma om DAV bestanden af te spelen, bijvoorbeeld de 5k player.

DAV naar AVI VLC

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 25 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Koen Glazer Op naarVideoconverteerder. Laatst bijgewerkt op 15-09-2017

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)