Gebruikershandleiding voor Apowersoft Gratis Schermopname
Opmerking

Gebruikershandleiding voor Apowersoft Gratis Schermopname

Laatst bijgewerkt op 18-01-2019 door

Apowersoft Gratis Schermopname is een gratis online tool waarmee je screenshots kan nemen op zowel Windows als Mac. Het laat je screenshots maken, annotaties toevoegen, ze opslaan op een lokale schijf/cloud of de snapshots onmiddellijk delen op social media. Om je uit te leggen hoe je deze tool kunt gebruiken schreven we deze handleiding met de gedetailleerde stappen.

Operating System

  • Windows 10/8/7/XP/Vista
  • Mac OS X 10.7 en hoger

Lanceer Gratis Schermopname

Ga naar de pagina van Apowersoft Gratis Schermopname en klik op de knop “Schermafbeelding Maken” om de applicatie te starten.

Tips: Als het de eerste keer is dat je deze applicatie gebruikt, klik dan a.u.b. op “Download Launcher” na op de knop “Schermafbeelding Maken” geklikt te hebben. Deze lanceerder is 100% veilig en je moet je geen zorgen maken over securityproblemen. Wanneer de download afgerond is, installeer dan a.u.b. deze lanceerder. Daarna kan je terug naar de pagina gaan en deze screenshottool uitvoeren.

Screenshot Vastleggen en Bewerken

Eens de applicatie geactiveerd is, zal zijn interface verschijnen op je bureaublad. Je kunt ofwel op de toetsen “Control” + “D” drukken of klikken op het icoon “Schermafbeelding Maken” op de interface op te beginnen met het opnemen van het scherm.

schermafbeelding maken

Je kunt ook je eigen shortcut voor screenshots instellen in de “Opties”. Van daaruit kan je ook andere screenshotinstellingen configureren.

Opties

Wanneer je muiscursor verandert in een dradenkruis kan je makkelijk screenshots maken zoals hieronder uitgelegd.

Gehele Scherm: Klik eender waar op het scherm om een screenshot van het volledige scherm te maken.

Gebied: Klik houd en sleep je muis om een gebied te selecteren op je scherm, en laat je muis los om het te bevestigen.

Gebied

Na het nemen van een screenshot zal je er een blauw kader rond zien met werkbalken aan beide zijden. Er zijn opties op de horizontale balk waarmee je de afbeelding kan bewerken, inclusief tekst, lijnen, vervaageffecten, etc. Met deze annotatieopties kan je belangrijke delen markeren of privé-informatie bedekken op het screenshot.

annotatieopties

Eens je klaar bent, kan je de afbeelding opslaan op je lokale schijf door te klikken op de voorlaatste knop op de verticale werkbalk. Een andere optie is het kopiëren ervan naar het klembord, e-mailen, uploaden of delen op je sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Google+, etc. En al deze opties kunnen gevonden worden op de verticale werkbalk.

Opslaan: Sla je screenshot op als JPG, PNG, GIF, TIFF of BMP op je lokale schijf.

Uploaden: Bewaar je snapshot in de gratis cloudruimte voorzien door de ontwikkelaar.

Delen: Eén klik om je afbeelding te delen op je sociale netwerken.

E-mailen: Zend je screenshot naar je mail als bijlage.

Tips voor je uploaden en delen van screenshot

Upload het Screenshot

Klik op het icon “Upload” op de verticale werkbalk. Je zult dan een uploadvenster zien waarin je de titel en het wachtwoord voor het screenshot kunt ingeven. Je hoeft het niet te doen, maar het screenshot zal 100% veilig zijn met een wachtwoord. Klik op “OK” om de upload te bevestigen.

upload

Tijdens het uploaden zal een uploadstatusvenster rechts onderaan je computerscherm verschijnen.

uploadstatusvenster

Eens het screenshot geüpload is, zal je doorverwezen worden naar de screenshotpagina. En er is een directe link naar het screenshot, die je kunt gebruiken om het screenshot te delen op forums en blogs.

directe link

Deel het Screenshot

Na het nemen van het screenshot kan je ook kiezen om het rechtstreeks te delen op je sociale media. Klik gewoon op de knop “Delen” op de verticale werkbalk en kies de site waarop je het screenshot wilt delen. Momenteel worden Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest ondersteund.

deel het screenshot

Dit is hoe je Apowersoft Gratis Schermopname kunt gebruiken. Als je een krachtigere en stabielere schermvastleggingstool wilt, kan je de pro version downloaden en gebruiken. Het bevat meer dan 10 screenshotmodi voor het vastleggen van je scherm in verschillende vormen, een gevorderde afbeeldingsbewerker voor het bewerken van afbeelding met verschillende effecten, een taakplanner voor het automatisch nemen van screenshots en een schermopnemer voor het maken van video’s. Klik eenvoudigweg op de onderstaande downloadknop en installeer het om te genieten van al deze coole functies.

Download

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 18 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarOnline Screenshot, Schermopname.Laatst bijgewerkt op 18-01-2019

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven