Wat is MP4-Formaat?

Laatst bijgewerkt op 20-08-2018 door

MP4 – Beschrijving

MP4, minder bekend als MPEG-4 Deel 14 en MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding), is een containerformaat dat het mogelijk maakt de combinatie van digitale audio en video wat door MPEG gedefinieerd wordt, en ook andere gegevens zoals: stilstaande beelden en ondertiteling, in één enkel bestand te kunnen bewaren. Het is ontworpen om gesynchroniseerde media-informatie in een flexibel formaat te bevatten met als doel multimediabestanden uit te wisselen, te beheren en te bewerken.

MP4-bestanden kunnen gestreamd worden over het Internet, dus dit is het het reguliere formaat voor het opslaan van digitale audio-en videostreams op vele video-websites via de Flash-video die al in dit veld is ingevoerd. Dit komt omdat MP4 uitvoer van hoge kwaliteit kan bieden wat gelijk is aan dat van DVD met de compressieverhouding van 4MB per minuut. Momenteel wordt dit bestandsformaat geaccepteerd door meer dan 90 procent van de slimme apparaten.

Extensie van de Bestandsnaam: MPEG-4 Part 14/MP4

Categorie: Multimedia Bestand

Standaard: ISO/IEC 14496-14

Ontwikkelaar: ISO

MP4 – Speciale Functies

  • MP4 formaat is identiek aan het containerformaat MOV van Apple. De door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie goedgekeurde MPEG-4-specificatie, werd gemaakt op basis van de MOV-bestandsspecificatie die vrijgegeven werd in 2001, maar formeel specificeert het de ondersteuning aan andere MPEG-4 functies en IOD (Initial Object Descriptors).
  • De standaard extensie voor MPEG-4 Deel 14 bestanden is MP4 maar de MPEG-4-bestanden hebben over het algemeen andere extensies die betrokken zijn bij de “MP4 familie”: M4A en M4P. MPEG-4-bestanden met ongecodeerde alleen-audiostreams, gebruiken de M4A-extensie en de door FairPlay gecodeerde DRM-audio die verkocht werd door de iTunes Store, heeft ook dienovereenkomstig MP4.
  • Anders dan de meeste containerformaten, is MP4 ook in staat om andere gegevens zoals: ondertiteling, stilstaande beelden, objectdescriptoren en scéne-beschrijvingen op te slaan.

MP4 – Voordelen

  • MP4-bestandsformaat geeft kwaliteit uitvoer, bijna zoals de originele DVD videokwaliteit. En video’s van dit type kunnen snel en eenvoudig gedownload worden van websites met beschikbare hogesnelheidsbreedbandverbindingen.
  • Zoals bovengenoemd, geeft MP4 de mogelijjkheid voor het streamen via het Internet dat aangeeft dat de inhoud in real time bekeken kan worden. De meeste websites gebruiken de MP4-technologie om korte videoclips in de pagina’s op te nemen voor bedrijfsreclame en promotie via het web.
  • MP4 heeft een grote hardware-ondersteuning. Omdat het een standaard videoformaat is, kunnen moderne digitale apparaten en gadgets het probleemloos afspelen.
  • De MP4-technologie is uitbreidbaar. Het kan worden aangepast om de basis te creëren voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën die zijn opgenomen in “MP4 familie”.

MOV & MP4 – Verschillen

Zowel MP4 en MOV formaat zijn bestandscontainers die meestal worden gebruikt voor het opslaan van video’s. Het MOV formaat werd oorspronkelijk ontwikkeld door Apple Inc. als formaat voor zijn QuickTime filmpjes. MOV toonde voordelen in het dagelijks gebruik door bijvoorbeeld betere videokwaliteit te bieden, de mogelijkheid om de kwaliteit van geluid en beeld te verbeteren, maar het heeft wel belemmeringen van vermogensrechtelijke aard. Het MP4- formaat werd gemaakt op basis van het MOV bestandstype, en aanvankelijk waren de specificaties wezenlijk identiek, later werd het ontwikkeld als standaard formaat in in de multimedia-industrie.

Aangezien ze beide hetzelfde MPEG-4 formaat gebruiken voor het comprimeren van gegevens, zijn ze in een Apple omgeving meestal uitwisselbaar. Bestandsconversie van MOV naar MP4 en vice versa, vereist niet het hercoderen van video. Maar als u de conversie uitvoert op een niet-Apple besturingssysteem, kunt u problemen ondervinden. Omdat MP4 de industriestandaard is geworden, krijgt het een grotere ondersteuning op verschillende platforms dan MOV van Apple. Mensen zullen waarschijnlijk makkelijker een bredere compatibiliteit met MP4 dan met MOV vinden.

Samenvatting

  • Zowel MOV als MP4 bestandsformaat zijn containerformaten voor het opslaan van multimediabestanden.
  • De ontwikkeling van MP4 is op basis van het MOV- formaat.
  • MP4 is het standaard bestandsformaat en heeft meer ondersteuning dan MOV.

Hoe kunnen we van MP4-bestanden profiteren?

i

Converteer SWF naar MP4 – SWF, dat staat voor Small Web Format, is een Adobe Flash file bestand dat gemaakt is door Macromedia om gebruikers te helpen grafische vector-animaties en multimedia via het web te bekijken. Toch kunnen de meeste spelers en apparaten zoals: iPhone, iPad, iPod, Xbox, PSP, QuickTime en Windows Media Player het SWF-formaat niet standaard ondersteunen, het wordt aanbevolen om SWF naar MP4 te converteren voor probleemloze videoweergave van SWF.

ii

Converteer ISO naar MP4 – ISO is eigenlijk een beeldbestand dat vele VOB-video’s bevat op een standaard CD. ISO-bestanden kunnen niet worden geaccepteerd door mediaspelers omdat het geen videobestand is. Als u ISO-bestanden wilt bekijken op uw smartphone, tablet of laptop, converteer het dan met het juiste hulpmiddel naar het type MP4-bestand.

iii

Converteer TS naar MP4 – TS (Transport stream) is een standaard formaat dat de MPEG-2 technologie gebruikt voor bestandsoverdracht en gegevensopslag. Het wordt gewoonlijk gebruikt voor een uitzendsysteem zoals HDTV en is tevens een video-stream bestandsformaat voor het opslaan van video’s op DVD’s. Om te genieten van video’s in TS-formaat op meerdere spelers en met de hand bedienende apparaten, is het converteren naar MP4-formaat een geweldige manier om ze eenvoudig te kunnen bekijken.

iv

Converteer ASF naar MP4 – ASF, formeel geheten Advanced Streaming Format, werd speciaal ontworpen voor het streamen van media door Microsoft Corporation. Windows Media Audio en Windows Media Video zijn de twee gangbare media opgenomen in een ASF-bestand. Dit soort bestand kan ook ID3-tags van MP3-bestanden opslaan zoals: titel, album, artiest, en genre of de metadata van een videotrack. Als u een aantal ASF-bestanden op het internet vindt en u wilt deze afspelen op uw mobiele telefoon, wordt het aanbevolen deze naar MP4 te converteren.

Beoordeling: 4.8 / 5 (Gebaseerd op 14 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Apowersoft Op naarConverteren video-indeling, Videoconverteerder. Laatst bijgewerkt op 20-08-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten