Definitie van MOV

MOV, dat beschouwd wordt als een bestandsformaat voor QuickTime-speler, werd gegenereerd en ontwikkeld door Apple Inc. in 1998. Het maakt gebruik van de MPEG-4 codec voor het comprimeren en bevat verschillende sporen om films en andere videobestanden op te slaan. Elk spoor moet meestal gecodeerd worden met één of meer soorten codecs. MOV bestand, bevat bevat immers een lossy compressie, in vergelijking met andere videoformaten, maar het is nog steeds heel bruikbaar voor een uitstekende hoge compatibiliteit met verschillende mediaspelers en bewerkingshulpmiddelen. Niet alleen kan het compatibel zijn met Macintosh-platform, maar het werkt ook goed op een Windows PC. Sommige DVCPRO (een DV-formaat van high definition-bestanden) zijn zelfs ook MOV video’s.

De Extensie van de Bestandsnaam: MOV

Categorie: Video bestand

populariteit: Populair onder Apple gebruikers

Ontwikkelaar: Apple Inc.

Feiten over MOV

  • MOV is een bestandsformaat speciaal voor Quick Time Player, wat betekent dat het perfect werkt op de Mac.
  • MOV formaat werd geproduceerd door Apple Inc. Daarna werd MP4 ook gebruikt als internationale standaard die grotendeels ontwikkeld werd op basis van de MOV.
  • MOV en MP4 hebben veel gemeen omdat zij beide MPEG-4 code voor compressie gebruiken waardoor ze uitwisselbaar zijn in dezelfde Apple QuickTime omgeving.
  • MOV is nu een algemeen gebruikt formaat dat door computers en applicaties wordt herkend en het is veilig voor het gebruik van bestandsoverdracht.
  • MOV is geschikt voor het bewerken van video en web transmissie en kan de primaire elementen afzonderlijk aanpassen.
  • MOV slaat onafhankelijk van elkaar meerdere tracks op. Het kan afzonderlijk geluid, beeldkwaliteit en beeldresolutie verbeteren wat het bewerken een vrij eenvoudige zaak maakt.

Voordelen: Het MOV bestand kan door zijn hoge compabiliteit en lage opslagruimte op verschillende platformen worden afgespeeld. Het kan door een groot aantal verschillende media platforms worden herkend, zoals Mac, Windows, iOS en Android.

Nadelen: MOV heeft een lossy compressie van videosporen aangenomen, wat betekent dat de beeldkwaliteit niet gelijk kan zijn aan de originele. En elk spoor (audio, video, tekst) van MOV van het bestand is vergrendeld met een bepaalde codec. Een applicatie kan het probleemloos afspelen, op voorwaarde dat het in staat is om de codec te herkennen.

1

MOV VS. AVI

Verschillend van MOV, is AVI een oude container uitgegeven door Microsoft. Zijn volledige naam is Audio Video Interleave, dit betekent het combineren van audio en video sporen met behulp van een lossy compressie. Hoewel de kwaliteit van AVI niet erg bevredigend is, was hetoch ooit erg populair vanwege de hoge compatibiliteit. Nu dat het aantal Apple-gebruikers steeds meer toeneemt, wordt MOV door mensen algemeen aanvaard. Voor mensen die geen Apple apparaten gebruiken, is AVI nog steeds een video-indeling die vaak wordt gebruikt. Door verschillende bedrijven ontwikkeld, hebben zowel MOV en AVI voor- en nadelen. Hier volgt de vergelijking tussen de twee formaten.

Kwaliteit: Aangezien beide formaten een lossy compressie hebben, zal het bestand tot op zekere hoogte kwaliteit verliezen. AVI maakt echter gebruik van MPEG-2 voor de compressie, terwijl MOV MPEG-4 heeft. Technisch gesproken, als we twee bestandsformaten van dezelfde video nemen, zullen we ontdekken dat de MOV film betere kwaliteit kan hebben.

Bestandsgrootte: In feite, bevat MOV niet alleen audio- en video-sporen, maar bevat soms ook tekstsporen. Als u bijvoorbeel een video van 3 minuten maakt, dan is die in MOV,60 MB; en de andere in AVI, 45 MB. Het is duidelijk te zien dat MOV een grotere opslagcapaciteit heeft. Ook kunnen we verwijzen naar de bitrate. Als de parameter hoger is, dan is de bestandsgrootte ruimer. De totale bitrate voor MOV is 2900 kbps, terwijl de andere voor AVI slechts 456 kbps is.

Compatibiliteit: JWat we net boven vermeld hebben voor degene die geen Apple gebruiken, is AVI nog steeds een van de belangrijkste video-indelingen voor het afspelen en overdragen. Vervolgensheeft MOV grote steun gewonnen onder de gebruikers die positief staan ten opzichte van Apple apparaten zoals de iPhone en de Mac.

2

Programma’s die MOV Bestand kunnen openen

QuickTime playerApple QuickTime Player – Omdat MOV zich aan het voorbereiden is voor voor Apple QuickTime-speler, is het ongetwijfeld de meest geschikte media speler om MOV videobestanden uit te zenden.

Windows media playerMicrosoft Windows Media Player – Microsoft Windows Media Player werkt ook goed met MOV video. Dat wil zeggen dat u MOV video’s direct kunt openen op een Windows PC zonder iets te installeren, maar het werkt alleen met versie 10 en hoger.

VLC playerVideoLAN VLC Media Player – VLC, uitgegeven door VideoLAN Project, is een krachtige mediaspeler die zowel audio als videobestanden, schijven, webcams, apparaten en streams ondersteunt. Bovendien kan het op verschillende platforms zoals Mac en Windows geïnstalleerd worden. En MOV films kunnen ook probleemloos worden afgespeeld met het gebruik van deze speler.

Roxio Creator – Roxio Creator (voorheen Easy Media Creator) is een populaire multimedia-software suite voor zowel Mac als Windows. Hiermee kunt u video, audio, foto’s enzovoorts bewerken.

CyberLink PowerDVD – PowerDVD is een geavanceerde film en media-speler die 4K Ultra HD en 3D-video’s kan afspelen en is ook bruikbaar om QuickTime-films af te spelen. Het heeft ook de media management hulpmiddelen, die het bladeren, zoeken, online delen en vele andere functies ondersteunen.

3

Alles-in-één Oplossingen voor MOV format

i

WMV naar MOV converteren – WMV, Windows Media Video genoemd, wordt vaak gebruikt voor het streamen van video’s, maar het kan niet voldoen aan de behoeften van gebruikers die in het bezit zijn van Apple-apparaten vanwege compatiliteitsproblemen. Om hier geen kwestie van te maken, zijn gebruikers altijd geneigd om het naar MOV films te converteren.

ii

AVI naar MOV converteren – AVI wordt beschouwd als een container formaat dat meerdere audio en video streaming ondersteunt. Het werkt goed met Windows PC, maar niet goed met Apple apparaten en applicaties. Als u het rustig aan wilt doen en het op uw Mac wilt afspelen wordt u aangeraden om AVI naar een meer geschikte formaat te veranderen, MOV is hiervoor een goede keuze.

iii

VOB naar MOV converteren – VOB, betekent “Video Object” in de DVD-specificaties. Het is een container formaat in DVD-Video media die digitale video, audio en ondertiteling ondersteunt. Gebruikers branden het vaak naar DVD vanwege zijn goede kwaliteit. Toch kan VOB soms een ruimere bestandsgrootte hanteren vergeleken met MOV-bestand. 4,7 GB is bijvoorbeeld voor een 2 uur durende video terwijl MOV slechts 2,4 GB hanteert. Om meer opslagruimte te besparen is het een effectieve methode om VOB naar MOV te converteren.

iv

SWF naar MOV converteren – SWF, afkorting voor small web format, is een Adobe Flash-bestandsformaat wat vaak gebruikt wordt om geanimeerde afbeeldingen, video en geluid op het web te brengen. In feite kunnen veel SWF-bestanden alleen worden bekeken met de Adobe Flash Player. Het merendeel van de alom gebruikte multimedia spelers zoals QuickTime of draagbare apparaten zoals de iPhone, kunnen SWF-bestanden niet herkennen. Hoe dan ook, een SWF naar MOV conversie kan u helpen de beperking eenvoudig te doorbreken.

v

MP4 naar MOV converteren – MP4 bekend als MPEG-4, is een populair formaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van video en audio data. Technisch gezien, werd het geproduceerd op basis van het MOV formaat. Overigens wordt MP4 meestal gebruikt voor het delen van videobestanden op het internet. Maar soms werkt de MP4 van de website mogelijk niet met Apple-apparaten, zoals de iPhone, iPad, iPod, enz. Als het standaard media-formaat ontwikkeld door Apple Inc., is MOV is meer geschikt voor het besturingssysteem van Apple-apparaten. Als u een Mac-gebruiker bent, is het afspelen van MOV in plaats van MP4 veel stabieler en veiliger.

new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven