MPEG-4 Ringtone staat ook wel bekend als M4R, wat een extensie is voor geluidsbestanden vooral voor de Apple iPhone gebruikt. Het is een bestandsformaat dat vooral wordt gebruikt voor het maken van ringtones op Apple toestellen – de iPhone. Het M4R formaat is een geformatteerd geluidsbestand van hoge kwaliteit, welke uitsluitend AAC of Advanced Audio Coding als standaard compressieschema. Let op dat AAC welbekend staat om de geweldige audiokwaliteit bij het verkleinen van het bestandsformaat.

Als onderdeel van de MPEG-4 groep, bevat dit geluidsbestand numerieke vertegenwoordiingen, geluidsbestanden en tekst in ASCII formaat. Technisch gezien is M4R exact hetzelfde als het meer bekende M4A formaat. Het enige verschil is dat de meeste M4R met auteursrecht zijn beschermd via DRM. Sommige mensen zeggen ook wel de M4R een hernoemde versie is van M4A, wat goed kan kloppen als je naar het algoritme kijkt van het bestand.

Bestandsnaam extensie: M4R (MPEG-4 Ringtone)

Categorie: Audio Muzieksbestand

Populariteit: Populair vooral bij iPhone gebruikers

Ontwikkelaar: Apple

Leuke Feiten over M4R

  • M4R ringtone kan tot wel 40 seconden lang zijn
  • Het is ontwikkeld door Apple om ringtones van liedjes te kunnen onderscheiden op de iPhone
  • Er kunnen kosten zijn verbonden aan het verkrijgen van M4Rs als u uw ringtone in iTunes aanschaft
  • Niet alle liedjes in de iTunes muziekwinkel kunnen worden gebruikt voor het maken van M4R ringtones
  • U kunt alleen M4R ringtones maken van liedjes die u in iTunes heeft gekocht, terwijl het u ook in staat stelt ringtones aan te maken
  • Voor aangekochte M4R ringtones worden bestanden automatisch naar uw iPhone gesynchroniseerd
  • U zult de M4R bestanden in het Apple logo worden weergegeven

Voordelen: Hoeveel gebruikers kritisch zijn over het feit dat Apple een uniek iPhone ringtone formaat heeft – M4R – het heeft ook voordelen die wellicht niet meteen duidelijk zijn. M4R ondersteunt bijvoorbeeld het maskeren van geluiden, wat handig is als u zich zorgen maakt over het verliezen van geluidskwaliteit. Bovendien kan M4R in kleine bestanden worden opgeslagen zonder dat de kwaliteit wordt aangetast. Dit betekent dat gebruikers ringtones hebben van hoge kwaliteit, zonder de grote bestanden.

Nadelen: Evenwel niet elk programma of toestel kan M4R bestanden afspelen. Aangezien het een bestandsformaat is exclusief voor Apple toestellen, kan het moeilijk zijn een programma te vinden dat het bestand kan afspelen. Lees verder om meer te leren over programma’s die dit bestandsformaat ondersteunen.

1

Toestellen die M4R Bestanden Kunnen Openen

Vrijwel alle Apple-toestellen kunnen M4R bestanden afspelen. Dit is dus onder andere iPad, iPod Touch, iPhone en MacBook. Als u zich afvraagt waarom de iPad en iPod Touch M4R bestanden kunnen opnenen terwijl het geen iPhones zijn, is dit omdat deze toestellen zijn voorzien van iTunes. Hetzelfde geldt voor MacBook, het is namelijk iTunes dat M4R bestanden kan openen en afspelen.

Als het aankomt op een Windows computer, zolang uw laptop is voorzien van Apple iTunes voor Windows, kunt u het M4R bestand daarin afspelen. De Lumia Series van Nokia en andere Windows telefoons kunnen de M4R bestanden evenwel niet openen, maar de Ringtone Maker die wordt meegeleverd kan het omzetten in een geschikt bestandsformaat.

2

Programma’s Om M4R Bestanden te Openen

iTunesApple iTunes – iTunes voor zowel Mac als Windows zou in staat moeten zijn M4R bestanden te openen. Het is ook de meest populaire software voor het openen van dit bestandsformaat.

Media playerMedia Player Classic Home Cinema – ontwikkeld door MPC HC Team, dit programma staat vooral bekend vanwege de mogelijkheid M4R bestanden te openen. Let op dat MPC niet hetzelfde is als Windows Media Player.

FoobarFoobar – Deze toepassing is ontwikkeld door Peter Pawlowski en ondersteunt dit bestandsformaat. Naast de mogelijkheid het bestand te openen, kan Foobar 2000 het ook afspelen.

SpotifySpotify – Hoewel dit niet echt een computerprogramma is, laat deze digitale muziek streaming service u M4R bestanden afspelen. Let op dat u een internetverbinding nodig heeft om Spotify te gebruiken.

Philips Songbird – een mediatoepassing ontwikkeld voor Philips toestellen U hoeft geen Philips mediatoestel te hebben om de software te gebruiken, het is vooral online beschikbaar.

Top Oplossingen

Hoe kunt u voordeel halen uit M4R?

i

Maak een iPhone ringtone – zoals hiervoor aangegeven, staat dit bestandsformaat bekend als het standaard ringtone formaat voor Apple telefoons. Als u een iPhone fan bent maar de standaard geluiden van uw telefoon zat bent, kan M4R u helpen bij het maken van een persoonlijke ringtone.

ii

Zet ringtones naar iPhone over – voor gebruikers die er van overtuigd zijn dat ze M4R ringtones voor hun telefoon willen maken of aanschaffen, is het handig om te begrijpen wat M4R is, en de daarvoor bestemde programma’s maken het overdrachtsproces een stuk makkelijker.

iii

Maak M4R ringtones – naast het maken van iPhone ringtones, kiezen sommige gebruikers er ook voor M4R ringtones te maken voor andere doeleinden, zoals als achtergrondgeluid voor videobewerking. Daarom kan het handig zijn M4R te verkennen om te zorgen dat u bij de tijd blijft, en dat de programma’s die u gebruikt dit bestandsformaat ondersteunen.

Converteer welk bestandsformaat dan ook naar M4R

i

Converteer MP3 naar M4R – aangezien beide bekend staan als audiobestanden, is het mogelijk MP3 naar M4R om te zetten. Er zijn heel veel gratis en betaalde softwares beschikbaar om dit te doen.

ii

Converteer MP4 naar M4R – MP4 wordt vooral gebruikt voor videobestanden, en het omzetten kan dus lastig zijn. Maar met behulp van specifieke toepassingen is dit proces goed te doen.

iii

Converteer video naar M4R – als u evenwel video in M4R om wilt te zetten, is het handig daarbij gebruik te maken van een toepassing om het geluid uit de video te halen. Vervolgens kunt u dat geluid omzetten in een M4R bestand.

iv

Converteer M4A naar M4R – dit is waarschijnlijk de makkelijkste methode. U kunt uw computer dit direct laten doen door de optie “verberg extensie voor bekende bestandstypen” te de-selecteren.

v

Converteer Audio naar M4R – voor algemene geluidsbestanden, het installeren van conversie-toepassingen is hiervoor een must. Bovendien is het goed te weten wat M4R is en welke classificaties er op van toepassing zijn, en of het bestandstype waarin u het om wilt zitten compatibel is.

new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven