Over WMA

WMA, ook wel Windows Media Audio, is een audioformaat ontworpen door Microsoft’s senior researcher Henrique Malvar en zijn team. In het algemeen verwijst WMA naar een formaat oof een codec. En met de ondersteuning van iTunes, is dit formaat nu zeer populair en een bedreiging voor het MP3 formaat.

WMA format

Type: WMA

Bedrijf: Microsoft

Frequentie duur: 320—112kbps

WMA Anecdotes

  • Toen WMA voor het eerst werd uitgebrachte, claimed Microsoft dat WMA bestanden sneller bestanden kon comprimeren dan MP3, en audio kon produceren met maar half de bestandsgrootte van die van MP3. Deze claim werd evenwel in twijfel getrokken door vele muziekfans.
  • Hoewel WMA oorspronkelijk werd ontwikkeld om met MP3 te mededingen, is het minder populair dan MP3.
  • Op basis van de originele WMA codec heeft Microsfot WMA pro, WMA Lossless en WMA Voice ontwikkeld. Maar deze warden ontwikkeld met verschillende codecs, en de codecs werken niet goed samen.
  • WMA verbetert afspeel effecten tegen een lagere bitrate, waardoor het dezelfde hoge kwaliteit behoudt maar met een kleiner bestandsformaat. Het werkt evenwel niet goed met een hoge frequentie. Maar deze eigenschap is perfect voor het comprimeren van Engelse geluidsbestanden.

Voordelen:

  • MS heeft 8 edities van WMA uitgebracht tot nu toe, en de edities na WMA 7 ondersteunen certificatie encryptie, waardoor de auteursrechten van de muziek worden beschermd. Muzikanten en muziekmaatschappijen profiteren hier het meeste van.
  • WMA can audio tegen een hogere rate comprimeren, waardoor hoge kwaliteit audio wordt behouden met minder opslagruimte vereist.

Nadelen::

  • Meestal treedt er wat kwaliteitsverlies op bij het comprimeren van audio via de WMA codec. Voor gebruikers die heel kritisch zijn op geluidskwaliteit, is WMA verre van perfect. Maar ze kunnen ook formaten zoals FLAC (Free Losless Audio Codec) of APE (ook wel apen-audio) proberen.
  • Microsoft beheert de WMA standaard, maar deelt deze niet met andere bestuurders.
1

WMA vs. MP3

Aangezien WMA de strijd aangaat met MP3, kunnen we ons afvragen welke er eigenlijk beter is. Zowel WMA als MP3 zijn populaire formaten voor het comprimeren van audio, welke makkelijk draagbaar en te leveren is. Hoewel er enig kwaliteitsverlies is, hebben deze bestanden ook een aantal voordelen. Omdat WMA makkelijk te streamen is, maken veel websites er gebruik van, waarmee ze weer veel meer online gebruikers aantrekken. Daarnaast, dankzij de hoge geluidskwaliteit en het kleine bestandsformaat, werkt het vooral goed voor mensen die een balans zoeken tussen kwaliteit en bestandsformaat. Bovendien werkt WMA geweldig tegen een lage bitrate (het aantal bits dat per tijdseenheid worden verwerkt of verstuurd, en een lage bitrate levert een klein bestandsformaat op). In theorie, als de bitrate lager is dan 128k, is er geen rivaal voor WMA voor betreft geluidskwaliteit. Als de bitrate meer dan 128K is, verliest MP3 op hoge kwaliteit, maar dit gebeurt niet bij WMA. Bij WMA treedt er evenwel geen verdere verbetering meer op na 128. Op 192K heeft MP3 evenwel betere geluidseffecten dan WMA.

2

Programma’s die WMA bestanden kunnen afspelen

Windows Media PlayerWMP – Windows Media Player, een mediaspeler en media bibliotheek toepassing ontwikkeld door Microsoft, en gebruikt voor het afspelen van audio (incl WMA), video.

TTPODttpod – ttpod is een krachtige en volledig gratis muziek software welke vele formaten ondersteunt, waaronder WMA.

spotifySpotify – Spotify is een streaming muziekplatform welke ook WMA muziek kan afspelen.

foobarFoobar – Foobar, ontwikkeld door Peter Pawlowski, ondersteunt dit formaat ook.

Online muziek websites die WMA bestanden kunnen afspelen

jango – deze online muziekwebsite heeft een uitgebreide bibliotheek van hoge kwaliteit muziek.

tunein – ontwikkeld door Bill Moore, beschikt TuneIn over meer dan 100,000 echte radiostations, en levert het ook WMA muziek.

songza – deze website is beroemd om de unieke stijl en vele muzieksoorten, en u kunt e rook naar WMA muziek luisteren.

gaana – deze website verzamelt verschillende soorten muzieksoorten van vele landen, en het fraaie ontwerp van de pagina’s zal ongetwijdeld een indruk op u maken.

live365 – het gebruikersmenu is praktisch en het beschikt over een grote verzameling muziek in vele formaten, welke gebruikers kunnen streamen.

Tips:Als u graag online naar muziek luistert maar niet precies weet hoe de muziek op te slaan, kunt u de muziek opnemen met uw mobiele telefoon, tablet of MP3 speler via Apowersoft Streaming Audio Recorder. Het proces is erg simpel. Voor het opnemen selecteert u WMA als het output formaat, en door op Start te klikken activeert u de conversie. Vervolgens kunt u onbeperkt naar uw muziek luisteren.

Geïntegreerde Oplossingen voor WMA Formaat

i

Audio naar WMA

Er zijn momenteel veel verschillende oplossingen voor het converteren van audio formaten zoals WMA. Een van de beste oplossingen is Apowersoft Video Converter Studio. Na installatie ervan zal de software automatisch beginnen, en kunt u geluidsbestanden aan het menu toevoegen. Kies WMA als het doelformaat en begin de conversie. Nadat u de alamgene oplossingen hebt gelezen voor het omzetten van geluid naar WMA, kunnen gebruikers met specifieke behoeften de volgende artikelen lezen:

MP3 naar WMA – aangezien het beide veelvoorkomende geluidsbestanden zijn, is het omzetten van MP3 naar WMA makkelijk.

M4R naar WMA – M4R is alleen op Apple toestellen van toepassingen. Als u een M4R ringtone naar een ander toestel wilt overzetten, dient u hiervoor mogelijk software te downloaden.

ii

Video naar WMA

Veel programma’s kunnen geluid van video’s halen en dit omzetten naar een WMA formaat. Apowersoft Video Converter Studio is er hier een van. Met dit programma kunt u de volgende conversies uitvoeren:

MP4 naar WMA – MP4 is een veelgebruikt videoformaat, en u kunt audio verkrijgen en dit naar WMA omzetten.

WMV naar WMA – WMV is ook door Microsoft ontworpen. Veel programma’s kunnen helpen bij het direct omzetten van WMV naar WMA.

new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven