Hoe u een screenshot maakt op Mac

Laatst bijgewerkt op 13-05-2015 door

Screenshots zijn essentieel voor het maken van tutorials, game opnames, videoschermen of zelfs voor het oplossen van technische problemen. Op Windows is het nemen van screenshots heel makkelijk met de “PrtScn” knop. Op Mac is het iets minder makkelijk, omdat u een combinatie van 3 knoppen tegelijkertijd dient in te toetsen voor het nemen van een screenshot. Hierdoor lukt het wellicht niet altijd een screenshot te nemen, en zult u bovendien extra programma’s nodig hebben voor het zonodig bewerken van de afbeeldingen. Hier bespreken we de oplossingen die u kunnen helpen bij het moeiteloos maken van een print screen op Mac.

I. Aanbevolen Mac oplossing voor maken screenshot

II. Alternatieve Mac screenshot hulpmiddelen

I. Beste oplossing voor maken Mac screenshots

Apowersoft Schermopname voor Mac is makkelijke maar krachtige software die aan al uw vereisten zal voldoen voor het nemen van screenshots, maken van aantekeningen, en het uploaden en delen van afbeeldingen. U kunt het gebruiken om uw hele scherm vast te leggen, een enkele webpagina, een toepassingsscherm, een keuze-menu, video, etc. Installeer dit programma op uw computer en volg onderstaande instructies om een screenshot op uw Mac te maken.

Download

1

Aanpassen van instellingen

Nadat u het programma uitvoert, zal een welkom-scherm verschijnen. Voordat u uw eerste screenshot op Mac maakt, kunt u eerst het gewenste output formaat aan te geven, de handigste sneltoetsen te selecteren en eventuele andere gewenste instellingen aan te geven. Hiervoor gaat u naar “Opties”, waar u de standaard instellingen zo nodig kunt aanpassen. Klik op “OK” om de instellingen te bevestigen.

2

Screenshots maken op Mac

Nadat u de instellingen hebt voltooid, kunt u beginnen met het maken van screenshots op Mac door op de opname-mode te klikken of de sneltoetsen te gebruiken. Dit Mac screenshot hulpmiddel komt met twee opname-mogelijkheden, namelijk “Regio” en “Volledig scherm”. U kunt zelf kiezen welke u wilt gebruiken. Beide hebben aparte sneltoetsen voor snelle toegang.

screenshot modi

Volledig screenshot: U kunt gemakkelijk uw volledige scherm vastleggen en als afbeelding opslaan in PNG, JPG, GIF of andere formaat door op “Volledig scherm” te klikken of de “Command + F” sneltoets te gebruiken.

Regio: Deze screenshot modus is ontworpen voor het maken van screenshots van een deel van uw scherm, actieve vensters of zelfs toepassingsmenu’s. Om een Mac screenshot te maken, klikt u op deze opname-modus in het keuze menu, of gebruikt u de “Command + R” sneltoetsen. Een kruisje zal op uw scherm verschijnen. U kunt hier met de muis op klikken en naar het gebied toe slepen dat u wilt vastleggen. En een en ander wordt nog makkelijker als u een toepassingsvenster wilt vastleggen. Ga met uw muis simpelweg op het scherm en klik om het vast te leggen.

printscreen op mac

3

(Optioneel) Aantekeningen toevoegen

Nadat u plaatselijke screenshots hebt genomen, zult u op de takenbalken veel verschillende bewerkingsopties zien. Indien nodig, kunt u hiermee pijltjes, cirkels, rechthoeken of tekst aan de afbeelding toevoegen om uw afbeelding te verduidelijken of personaliseren.

screenshot op mac

4

Uploaden en delen van schreenshots

Een van de grootste voordelen van dit Mac screenshot hulpmiddel is dat het u in stelt staat afbeeldingen gratis in de cloud op te slaan die door de ontwikkelaar wordt aangeboden. Om uw privacy te beschermen, kunt u wachtwoorden toevoegen aan de geuploade afbeeldingen. Hierdoor kunnen alleen mensen die daarvoor door u toestemming hebben gekregen de afbeelding bekijken.

Na het uploaden, zult u vier verschillende afbeeldingslinks zien voor het delen, waaronder directe link, afbeelding URL, html URL en BB-code. Dit kan handig zijn als u de geuploade foto in een blog of op een forum wilt posten of direct via tekst wilt versturen.

afbeelding uploaden

Apowersoft Schermopname voor Mac wordt dus van harte aanbevolen vanwege het gebruiksgemak en de uitgebreide functionaliteit. Als u andere toepassingen wilt zien voor het maken van print screens op Mac, kunt u de volgende hulpmiddelen bekijken.

II. Andere screenshot hulpmiddelen

Grab for Mac – Deze ingebouwde snapshot functie op Mac vindt u onder “Toepasinngen” > “Utilities”. Met deze toepassing kunt u een deel, venster, volledig scherm, keuzemenu of meer vastleggen met slechts enkele klikken. Na het vastleggen, zal uw afbeelding als Tiff bestand in de door u aangegeven folder worden opgeslagen.

TinyGrab – Net zoals andere screenshot hulpmiddelen, is TinyGrab ook beschikbaar voor het vastleggen van wat u ook maar op uw scherm ziet. Naast de nodige screenshot functies, bevat het ook over een uitstekende upload functie. Nadat de upload is bevestigd, ontvangt u een URL voor het delen van de afbeelding. De gratis versie van dit programma laat u evenwel slechts drie screenshots per dag nemen.

Jing – Deze toepassing kan helpen bij het vastleggen van afbeeldingen van uw hele scherm, of een aangepast gebied. Naast het maken van screenshots op Mac, laat Jing u de afbeeldingen ook personaliseren door bijvoorbeeld pijltjes, tekst en andere vormen toe te voegen. Het ondersteunt ook screencast, een fijne toevoeging aan deze applicatie. Het uploaden van afbeeldingen is ook inbegrepen, maar u dient wel eerst een account aan te maken voordat u het kunt gebruiken.

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 22 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door: Op 04-02-2015 naar Schermopname. Laatst bijgewerkt op 13-05-2015

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Download Nu
Apowersoft Unlimited
Apowersoft Unlimited
13-in-1 Multimedia-oplossing
85
Supreme
Pakket
% AF

Nieuws

 

Tips en Bronnen

Reclame

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven