Gebruiksaanwijzing voor Apowersoft Schermopname Pro
Opmerking

Gebruiksaanwijzing voor Apowersoft Schermopname Pro

Laatst bijgewerkt op 18-01-2019 door

Apowersoft Schermopname Pro is een krachtig hulpmiddel dat je in staat stelt om momentopnames te maken, bewerken, uploaden en te delen en het scherm vast te leggen als video. Deze gebruiksaanwijzing is gemaakt om je te helpen bij het leren van dit programma. Ongeacht de vragen die je misschien hebt, kan je de antwoorden hier vinden.

Download

1

Snapshot nemen

Deze screenshot-software biedt meer dan 10 mogelijkheden voor het nemen van een schermafbeelding, inclusief Alles-in-een, Volscherm, Gebied, Scherm, Menu, Vrije hand, et cetera. Je kunt de gewenste wijze zelf kiezen op basis van jouw voorkeuren.

i

Selecteer Modus

ii

Instellingen configureren

Voor het maken van een momentopname, kan je de gewenste output en andere instellingen configureren.

Uitvoermap kiezen

Wat betreft de output zijn er vier mogelijkheden om uit te kiezen.

uitvoermap kiezen

Vertraging in de opname

Daarnaast kun je, indien nodig, ook een vertraging in de opname instellen. Deze functie is vooral om pop-op menu’s en hints vast te leggen.

Cursor vastleggen

Als je de muiscursor wilt vastleggen, kan je de optie “Muiscorser ook vastleggen” aanklikken in “Instellingen”. Druk vervolgens op “Print Screen” of “Ctrl + Q” om de schermafbeelding-modus te activeren. Daarna verschijnt de cursor in beeld en kan je een schermafbeelding waarop de cursor weergegeven wordt.

Stel DPI in voor schermafbeeldingen

Dit programma stelt je in staat om de DPI zelf aan te passen voor de screenshots. Dit kun je doen door naar “Hulpmiddele” > “Opties” > “Capture” te gaan en de DPI aan te passen tussen 96 en 600. Hoe hoger de DPI is, hoe duidelijker het screenshot zal zijn.

stel dpi in voor schermafbeeldingen

Nadat de instellingen zijn aangepast, kan je naar het volgende gedeelte gaan om te beginnen met het maken van momentopnames.

iii

Begin met het maken van een screenshot

Druk op de Print Screen knop of klik op het camera-icoon rechtsonder het programma. De cursor verandert vervolgens in een blauw dradenkruis. Klik en sleep dan je muis om een gebied te selecteren en laat de muis los om de schermafbeelding te maken.

iv

Maak een foto met de webcam

Je kunt ook een foto nemen met je webcam. Klik op de “Foto booth” op het linker “Snel openen” paneel. Een scherm zal dan tevoorschijn komen. Je kunt rechtsonder in dit venster op “Maak een Foto” klikken om een afbeelding van de webcam te maken.

maak een foto met de webcam

2

Screenshot bewerken

Apowersoft Schermopname Pro is heel waardevol als het aankomt op het bewerken van screenshots. Het combineert verschillende uitgebreide mogelijkheden om screenshots eenvoudig te bewerken. Om de Bewerk functie te gebruiken, kan je op de “Afbeeldingsbewerker” knop drukken in het “Snel openen” paneel aan de linkerzijde. Als je de momentopname onmiddellijk na het vastleggen in deze bewerker wilt openen, is het noodzakelijk om de “Geavanceerde Bewerker” optie te selecteren. Als je dan een screenshot maakt, zal deze onmiddellijk worden geopend in de geavanceerde afbeeldingbewerker.

screenshot bewerken

i

Screenshot aanpassen

Je ziet de afbeelding in het grote venster onder de werkbalk wanneer de bewerkfunctie is geopend.

Een van de eerste wijzigingen die je zou willen maken, is het aanpassen van de grootte van de afbeelding. Ga naar het “Thuis” menu en klik dan op de “Formaat wijzigen” knop. Je kunt, afhankelijk van je wensen, de grootte aanpassen met een bepaald percentage of een specifieke hoogte en breedte instellen.

screenshot aanpassen

Klik op de “Roteren” knop om de afbeelding te roteren. Je kunt dan kiezen of je de afbeelding linksom of rechtsom wilt roteren. Je kunt de afbeelding ook horizontaal of verticaal omdraaien.

Opmerking: Naast screenshots kun je elke gewenste afbeelding in deze bewerker openen. Je kunt dit doen door naar “Bestand” te gaan en te klikken op “Openen”. Selecteer vervolgens de afbeelding(en) die je wil bewerken.

ii

Voeg opmerkingen toe aan een schermafbeelding

Met de opties in de “Hulpmiddele” sectie kan je verschillende dingen toevoegen aan een schermafbeelding zoals vormen, highlights en teksten in verschillende stijlen. Je kunt ook gedeelten vervagen om bijvoorbeeld privéinformatie te verbergen.

voeg opmerkingen toe aan een schermafbeelding

Als je stappen wil toevoegen aan een screenshot, kan je de “Stap” functie gebruiken in de afbeeldingbewerker. Deze optie helpt met het snel toevoegen van nummers op een afbeelding. Je kunt de stijl van de nummers ook aanpassen, bijvoorbeeld met een andere kleur of helderheid.

stap

iii

Voeg effecten toe aan een screenshot

De geavanceerde bewerker bevat een verscheidenheid aan effecten die je kunt toevoegen aan de afbeeldingen, waaronder grijstinten, inversie, pixelatie, gescheurde randen, verscherping en nog veel meer. Je kunt deze openen vanuit het “Thuis” menu.

voeg effecten toe aan een screenshot

In de “Kleuren” sectie kan je kleuren selecteren voor pijlen, lijnen, teksten et cetera. Je kunt ook kleuren selecteren van andere afbeeldingen. Hierdoor krijg je de exacte kleur die je nodig hebt.

kleuren

In de “Lettertype” sectie kun je het gewenste lettertype selecteren voor teksten. Je kunt de grootte voor de teksten kiezen en de teksten cursiveren, onderstrepen of vet maken.

iv

Afbeeldingverkenner veranderen

Vanuit het “Weergave” menu heb je de mogelijkheid om de manier waarop je afbeeldingen bekijkt te veranderen. Door te klikken op de “Thumbnail” knop kan je alle afbeeldingen op een scherm zien, zodat je eenvoudig de afbeelding die je wil bewerken kan selecteren.

afbeeldingverkenner veranderen

In de “Toon” sectie van het “Weergave” menu kan je inzoomen of uitzoomen op een afbeelding. Als je wil, kan je een afbeelding ook op het volledige scherm zien of op ware grootte. Er zijn ook meerdere zoomfuncties waaruit je kunt kiezen, vanaf 25% tot 800%.

v

Sla afbeelding op na bewerken

Wanneer je klaar bent met bewerken, ga je naar het “Bestand” menu en selecteer je “Opslaan”. Deze functie biedt verschillende bestandssoorten voor afbeelding aan, zoals JPG, BMP, PNG, GIF, TIFF en PDF.

sla afbeelding op na bewerken

Vanaf het “Bestand” menu kun je ook snel een screenshot maken, dat vervolgens automatisch in het programma wordt geopend om te bewerken.

een screenshot maken

Dat is de gebruiksaanwijzing voor het bewerken van momentopnames en afbeeldingen. Elke functie binnen het programma is erg gemakkelijk uit te voeren en door het volgen van deze gebruiksaanwijzing, zal je weten vanaf waar je elke functie kunt uitvoeren en hoe je momentopnames en afbeeldingen kunt bewerken.

3

Momentopnames delen

Wanneer je klaar bent met het maken van een momentopname, kun je deze gratis uploaden naar de Cloud of deze delen op je sociale media, zodat je deze altijd kunt gebruiken als je online bent.

i

Momentopnames uploaden

ii

Deel je momentopname

Klik op de “Met sociale netwerken delen” knop op bij “Opslaan & Laden” of via “Bestand”. Er zijn vijf mogelijkheden waar je uit kunt kiezen: Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en email. Als je de afbeeldingen wilt delen op je sociale media, zal de afbeelding eerst worden geüpload naar de Cloud en vervolgens worden gedeeld met je sociale media via een link. Als je de afbeelding wilt mailen, zal de afbeelding worden toegevoegd als bijlage.

deel je momentopname

4

Creëer geplande taak

Apowersoft Schermopname Pro komt met een “Takenplanner” functie voor het automatisch maken van schermafbeeldingen. Je kunt deze functie gebruiken door op “Takenplanner” te klikken op het Snel starten-paneel aan de linkerzijde.

creëer geplande taak

Om een geplande taak te maken, moet je de taak een naam geven, de starttijd en intervaltijd instellen en instellen wanneer je de taak wilt stoppen. Je kunt momentopnames maken van het gehele scherm of van een bepaald gebied. De uitvoermap voor het opslaan van de momentopnames kan aangepast worden. Nadat alle instellingen zijn ingevuld, klik op “Creëer” en “OK” om het taakschema te bevestigen. Momentopnames worden automatisch gemaakt volgens jouw schema. Je kunt deze vinden door naar de uitvoermap te gaan die je hebt aangegeven.

geplande taak

5

Schermopname

Apowersoft Schermopname Pro heeft een krachtige functie toegevoegd: schermopname. Hiermee kun je alles wat je op je scherm ziet opnemen als video. Je kunt deze functie gebruiken door “Schermopname” te selecteren op het “Snel openen” paneel. Je kunt ook op het opname-icoon klikken dat zich rechtsonder in het scherm bevindt.

schermopname

Daarna zal je naar het schermopname-venster gaan. Hier vind je verschillende mogelijkheden om de perfecte video te maken.

i

Instellingen voor de opname

a. Opnamemodus

Hiermee kun je een opname maken in verschillende modi:

opnamemodus

b. Audio-input

Je kunt kiezen welk geluid wordt opgenomen in de video:

audio-input

Er zijn ook andere geavanceerde instellingen die je kunt gebruiken om in bepaalde behoeften te voorzien. Klik op “Hulpmiddele” op het scherm en kies “Opties”. Een nieuw venster verschijnt, waar je verschillende instellingen kunt veranderen waarmee je video’s van hoge kwaliteit kunt maken.

c. Videobestandstype

Je kunt verschillende bestandstypes selecteren voor het maken van de video. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: MP4, WMV, AVI, MOV, FLV, et cetera.

videobestandstype

d. Muisstijl-instellingen

Je kunt de muisstijl ook wijzigen voor de opname. Met Apowersoft Schermopname Pro kan je een opname maken met bewegingen van de muis. Je kunt ook de muisklikken highlighten.

muisstijl instellingen

e. Overige

Je kunt ook de codec, bitrate en framerate van de opname aanpassen.

overige

ii

Een video maken

a. Kies een opnamemodus voor het starten van de opname

Als je bijvoorbeeld “Regio” selecteert, verandert de muiscursor. Klik en selecteer een gebied om een opnamegebied te selecteren. Laat de muis los om te bevestigen. Een preview van het opnamegebied wordt getoond. Via het beginscherm kun je ook een resolutie voor de opname kiezen. Selecteer “OK” om te beginnen met de opname. Na aftellen vanaf drie begint de opname.

resolutie

b. Bewerk de video tijdens het opnemen

Tijdens de opname kun je opmerkingen toevoegen met lijnen, cirkels, pijlen en teksten door te klikken op het pen-icoon op de werkbalk. Deze opmerkingen beïnvloeden de snelheid van de video niet. Als je een opname aan het maken bent, zullen de frames van de video blijven bewegen terwijl je opmerkingen aan het toevoegen bent.

opmerkingen

c. Beweeg het opnamegebied tijdens de opname

Apowersoft Schermopname Pro biedt de keuze om het opnamegebied te bewegen tijdens het maken van de video. Beweeg daarvoor je muis naar de rand van het opnamegebied. Wanneer de muis verandert in een pointer met vier pijlen, kun je het gebied verslepen naar de plek waar je verder wilt gaan met het maken van de video.

verslepen

d. Opname opslaan

Klik tenslotte op de rode knop om de opname te beëindigen. De opname verschijnt op de opnamelijst en zal automatisch worden opgeslagen op de computer.

Tip: Wanneer een opname is gemaakt, kun je deze hernoemen, verplaatsen, verwijderen, converteren of terugkijken waar en hoe je wilt.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 14 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarSchermopname, Schermopname Pro.Laatst bijgewerkt op 18-01-2019

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven