Wat is het M4V formaat?

Laatst bijgewerkt op 18-08-2018 door

M4V – Omschrijving

M4V is een video containerformaat dat maar weinig mensen kenden, tot Apple Inc. het in de iTunes winkel begon te gebruiken voor het aankopen van volledige films, muziekvideo’s en TV aflevveringen. M4V lijkt eigenlijk heel veel op het MP4 formaat, met als enig groot verschil dat M4V bestanden worden beschermd door Apple’s FairPlay DRM auteursrecht. M4V bestanden kunnen alleen worden afgespeeld op computers die geauthoriseerd zijn (via iTunes) om de video aan te schaffen. Om deze bescherming te verwijderen, is het mogelijk de bestandsextensie te wijzigen naar het meer populaire MP4 formaat, zodat de video’s op andere mediaspelers kunnen worden gespeeld.

Bestandsnaam extensie: M4V

Media-type: Videobestand

Afgeleid van: iTunes videoformaat

Ontwikkelaar: Apple Inc.

Specifiek Gebruik van M4V formaat

Apple gebruikt M4V voor video’s in de iTunes Winkel, en het bestand is dan ook vooral populair voor gebruik op Apple producten, zoals de iPhone, iPad, iPod, Apple TV, de PlayStation Portable, etc. Dankzij de DRM kopieer technologie is de video-inhoud beschermd van onbevoegd gebruik voor commerciële doeleinden, en geeft de gebruiker reden om het bestand in de iTunes winkel aan te schaffen.

Verschillen tussen M4V en MP4

M4V en MP4 gebruiken allebei hetzelfde H.264 MPEG-4 formaat. Ze zijn identiek en staan met die kwaliteit bekend om de goede balans tussen de hoge kwaliteit en acceptabel bestandsformaat. Desalniettemin zijn er een paar kleine verschillen tussen de twee bestandstypen.

Doeleinden: M4V is speciaal ontwikkeld voor Apple toestellen en software. Dankzij de grote populariteit van Apple producten – van toestellen tot software – wordt M4V door steeds meer mediaspelers geaccepteerd. MP4 maakt gebruik van alle goede eigenschappen van eerdere MPEG bestandstypen en is vooral praktisch voor online gebruik. Het biedt een hoge laadsnelheid en hoge kwaliteit media-uitzending voor de gemiddelde internetgebruiker.

Eigenschappen: Het M4V formaat wordt gebruikt om videobestanden zoals films, muziekvideo’s en TV afleveringen in de Apple iTunes Store te coderen. Het wordt beschermd door Apple’s FairPlay DRM auteursrecht. Hoewel het MP4 formaat veel meer toepassingen heeft, wordt het vooral gebruikt om video’s, audio, ondertiteling en stille beelden op te slaan. En doordat het verder geen auteursrechtelijke bescherming kent, is het videoformaat heel populair voor het online streamen van video’s Bijna alle mediaspelers en toestellen ondersteunen het MP4 formaat.

Software op M4V bestanden te openen

iTunesiTunes – Apple iTunes is de standaard methode om M4V videobestanden af te spelen in de iTunes winkel. Dat is ook het middel om computer te authoriseren om de M4V video’s af te spelen als ze worden beschermd door het DRM auteursrecht.

QuickTimeQuickTime Player – M4V bestanden kunnen ook worden afgespeeld met QuickTime player, maar als de bestanden zijn beschermd door FairPlay DRM worden ze geïdentificeerd als AVC mediabestand.

vlcVLC media player – VLC is een veelzijdige mediaspeler die allerlei bestandstypen kan afspelen. U kunt hiermee ook onbeschermde M4V bestanden openen, maar als u beschermde bestanden wilt afspelen dient u eerst de DRM te verwijderen.

Video Converter StudioVideo Converter StudioVideo Converter Studio is een converter software met een ingebouwde mediaspeler. Het kan meerdere video en audiobestanden afspelen, waaronder onbeschermde M4V bestanden.

Oplossingen voor M4V bestandsformaat

i

Converteer MP4 naar M4V – MP4 is een container bestandsformaat dat door vrijwel alle mediaspelers en toestellen wordt geaccepteerd. Soms als we MP4 video’s op iPod of iPad proberen af te spelen, verschijnt er een foutmelding met het bericht dat de video niet op deze iPad/iPod kan worden afgespeeld. Dit is omdat het MP4 formaat van verschillende codecs kan zijn voorzien. Als de codec niet werkt met het toestel, zal het niet worden afgespeeld. In deze gevallen zult u een MP4 naar M4V converter nodig hebben.

ii

Converteer AVI naar M4V – Ondanks de aankondiging van Apple dat het AVI formaat aan de ondersteunde formaten is toegevoegd, hebben gebruikers soms toch nog problemen met het afspelen van deze bestanden als het AVI bestand niet werkt met de Motion JPEG (M-JPEG) standaard. Om AVI bestanden op toestellen zoals de iPod, iPad of iPhone aft e spelen, kunt u simpelweg de AVI naar M4V omzetten.

iii

Converteer WMV naar M4V – Hoewel veel mediaspelers en toestellen WMV bestanden kunnen afspelen, kan het niet door iPod worden gelezen. Als u een WMV bestand op uw iPod wilt bekijken, dient u het eerst naar het M4V formaat om te zetten, waarmee u het weer op uw iPod kunt bekijken.

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 8 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Apowersoft Op naarConverteren video-indeling. Laatst bijgewerkt op 18-08-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten