Hoe AIFC Bestanden Converteren met AIFC naar MP3 Converter
Opmerking

Hoe AIFC Bestanden Converteren met AIFC naar MP3 Converter

Laatst bijgewerkt op 01-04-2021 door

Wat is AIFC format?

AIFC of Audio Interface File Format is een audioformat ontwikkeld door Apple Inc. en dat gebruikt wordt voor het opslaan van audiodata. We vinden vaak AIFCC bestanden in Mac systemen en AIFC werd daarop gebaseerd. Standaard AIFCC format wordt erg vaak teruggevonden als eindigend op .aiff or .aif. De comprimeerde versies hebben een .aifc extensie. We weten allemaal dat de video/audioformats van Apple niet erg compatibel zijn met de meeste andere apparaten of players. En op het gebied van het bewerken van AIFC bestanden is het een groot probleem als de editor het bestand niet aanvaardt. Hieronder staan enkele methodes die je kunnen helpen bij AIFC naar MP3 format converteren.

Top methodes om te proberen om AIFC naar MP3 te converteren

Hercodeer AIFC met Mac OS Finder

Er zijn verschillende opties om audiobestanden te coderen in Mac, zoals iTunes en QuickTime. Hoewel deze methode niet zo populair is als het converteren van bestanden door middel vaneen videoconvertertool, kan je nog steeds minder vaak gebruikt bestandsformats zoals AIFF, AIFC en WAVE hercoderen, omdat Finder een ingebouwde toegankelijke AAC encoder bevat. Om een AIFC bestand te hercoderen, doe je hetvolgende.

aifc naar mp3-bestand

Lokaliseer de audiobestanden die je wilt converteren op je Mac. Klik rechts op het geselecteerde audiobestand en selecteer “Codeer Geselecteerde Audiobestanden”. Een vensterzal verschijnen en je kunt je gewenste kwaliteit kiezen uit de aangeboden opties: Hoge Kwaliteit met 128kbps, iTunes Plus met 256kbps, Apple Lossless en Spoken Podcast met variabele bitrates. Kies daarna de bestemming waarje het geconverteerde bestand wilt opslaan. Klik ten laatste op “Doorgaan” om het coderingsproces te beginnen. Dit duurt enkele seconden.

Converteer AIFC naar MP3 met iTunes

iTunes wordt gebruikt om muziek en video’s af te spelen en te beheren op zowel Mac OS X als Windows OS. Het biedt ook de mogelijkheid om AIFC audiobestanden te converteren. Hierzijn de gedetailleerde stappen voor hoe AIFC naar MP3 te converteren op iTunes.

converteren in itunes

Open iTunes op je computer. Als je een Mac hebt, kies dan iTunes > Voorkeuren uit de menubalk bovenaan het scherm. Als je Windows gebruikt, selecteer dan Bewerken > Voorkeurenuit de menubalk bovenaan de iTunes interface. Klik daarna op Algemeen > Importeer Instellingen onderaan het venster. Klik nadien op het menu bij “Import Using” en selecteer de “MP3 Encoder” en klikop “OK”. Hou de Option-toets op Mac of de Shift-toets op Windows ingedrukt, klik op “Bestand” > “Converteren” > “Converteren naar MP3” en selecteer de map met de liedjesdie je wilt converteren. Eens klaar, zullen de liedjes geconverteerd zijn en verschijnen in je bibliotheek.

Gratis Online Video Converter

De makkelijkste manier die je kunt gebruiken is die van een betrouwbare AIFC naar MP3 converter. Mijn persoonlijke favoriet is Apowersoft Free Online Video Converter. Omdat dit een gratis online service is, moeten gebruikers zich niet inloggen of hun e-mailadres ingeven. Bestanden kunnen rechtstreeks geconverteerd worden. Eén van de beste eigenschappen is het grote aantal formats die ondersteund worden. Daarnaast zijn er ook enkele basisbewerkingsfuncties. Het programma kan bijvoorbeeld video bijknippen, video-effecten veranderen, watermerken toevoegen, enz. Voor het converteren van AIFC naar MP3 volg je onderstaande stappen.

  • Bezoek de officiële webpagina van Apowersoft Gratis Online Video Converter.
  • Klik op de knop “Selecteer Bestanden om te Starten” en kies het AIFC bestand op je harde schijf. Klik daarna op de “Format”-knop en kies “MP3” format.

    apowersoft video-omzetter

  • Klik op de knop “Converteren” om de omzetting te beginnen en na enkele seconden zal het bestand rechtstreeks op je computer opgeslagen worden.

Deze intuïtieve vergelijkingstabel toont de plus- en minpunten.

Mac OS X Finder Geen installatie nodigEnkel bruikbaar op Mac OS X; Beperkt aantal formats ondersteund.
iTunes Compatibel op zowel Windows als Mac.Ondersteunt beperkt aantal audioformats; Installatie van programma op PC noodzakelijk.
Gratis Online Video Converter Helemaal Gratis; Geen installatie nodig; Eenvoudig te gebruiken; Compatibel op zowel Windows als Mac; Ondersteund allerlei audio- en videobestandsformats.Stabiele internetverbinding nodig.

Programma’s die AIFC bestanden kunnen openen

Er zijn ook programma’s die audiobestanden kunnen lezen zonder ze te converteren van AIFC naar MP3. Hieronder zie je er enkele.

1. VLC

VLC is een gratis cross-platform multimedia player die bijna alle audio- en videobestandsformats kan lezen, inclusief het AIFC format. Deze tool is compatibel met zowel Windows PC als Mac OS. Als je geen AIFC bestanden moet bewerken voor andere doeleinden, is VLC erg aanbevolen om bestanden af te spelen. Het kan zelfs onvolledige of beschadigde videobestanden afspelen.

2. Audition

Een andere tool die in staat is om AIFC bestanden te gebruiken is Audition. Dit is een digitale audiobewerkingssoftware ontwikkeld door Adobe, waarmee gebruikers audio en geluidseffecten kunnen bewerken en mixen op Windows. Het kan ook audiobestanden afspelen en opnemen. Als je AIFC bestanden wilt bewerken, probeer dan Audition.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 27 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarAudio tips, Audioconverteerder, Videoconverteerder.Laatst bijgewerkt op 01-04-2021

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven