Hoe voeg je muziek toe aan Instagram Story
Opmerking

Hoe voeg je muziek toe aan Instagram Story

Laatst bijgewerkt op 31-07-2018 door

Een van de beste functies die Instagram aanbiedt om mensen met elkaar te verbinden is de Instagram Story die gelanceerd werd in augustus 2016. Het laat gebruikers toe om foto’s en video’s te posten en andere gebruikers om hun feed leuk te vinden, te volgen en er zelfs dingen aan toe te voegen. Instagram voegde onlangs een nieuwe leuke functies toe aan zijn Story in een nieuwe update. Gebruiken kunnen nu muziek toevoegen aan Instagram Story zonder de hulp van extra apps. Er is een uitgebreide bibliotheek van muziek en soundtracks die je kunt doorzoeken en kiezen voor je “stories”. Natuurlijk zijn dit geen volledige liedjes, maar clips van 15 seconden die je kunt gebruiken voor je foto’s en video’s. Denk er echter aan dat deze functie niet beschikbaar is in elk land en enkel gebruikt kan worden op iOS-apparaten. Als je je in de onbeschikbare lijst bevindt, kan je de volgende oplossingen bekijken.

Hoe muziek toevoegen aan Instagram Story binnen de beschikbare landen

Voordat je eraan begint, zorg ervoor dat je Instagram geüpdatet is naar de laatste versie op je iOS-apparaat.

 1. Open Instagram op je iOS-apparaat. Maak een video voor je Instagram Story of je kunt ook de kant-en-klare video’s op je apparaat gebruiken.
 2. Tik op de smiley-knop rechts bovenaan het scherm, waar je dan een nieuwe “Muziek”-optie zult zien op de tweede rij. Tik erop, en je kunt muziek kiezen. Als je al een idee hebt voor het lied, kan je er rechtstreeks naar zoeken.

  muziek toevoegen Instagram Story

 3. Eens je het lied gekozen hebt, kan je de tijdsduur instellen en ook kiezen waar de muziek begint in het lied.
 4. Wanneer je tevreden bent, kan je het zoals anders gewoon posten. De “Muziek”-functie laat je vrienden weten waar ze naar luisteren, en er is een sticker met de liedjestitel en artiestennaam.

Beschikbare landen: de VS, het VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Duitsland, en Zweden.

Hoe muziek toevoegen aan Instagram Story buiten de beschikbare landen

iPhone Oplossing – Instagram video opnemen tijdens afspelen van muziek

Er zijn veel videobewerkers die je helpen bij het toevoegen van muziek op je iOS-apparaat. Veel onder hen zijn echter niet gratis en kostelijk. Er is een alternatieve methode die je kunt gebruiken voor gratis muziek toevoegen aan Instagram video. Dit zijn de stappen.

 • Open je muziekapp, bijvoorbeeld Spotify, en selecteer het lied dat je wilt gebruiken. Beweeg daarna de tijdsbalk naar de plaats waar je de muziek wilt laten beginnen en pauzeer het lied.

  app speel muziek

 • Open je Instagram-app en tik op het “camera”-icoon links bovenaan je scherm.>

  muziek opnemen Instagram Story

 • Veeg omhoog van onderaan je scherm om het controlecentrum van je telefoon te openen. Veeg dan naar links om muziekvoorkeur te openen en tik op de knop “afspelen” en het lied dat je zojuist pauzeerde af te spelen.
 • Sluit daarna snel het controlecentrum en begin met het opnemen van je Instagram video.
 • Wanneer klaar, kan je de video met muziek posten in je Instagram Story.

Android Oplossing – Gebruik Inshot Editor

Als je een Android-gebruiker bent en wilt muziek toevoegen aan Instagram Story, is Inshot Editor perfect voor jou. Deze app is een van de beste all-in-one videomakers op de Google Play Store. Het laat gebruikers toe om video’s te bewerken, samenvoegen, bijsnijden, videoratio aan te passen, filters toe te voegen en soundtracks in te voegen. Een recente update ondersteunt het maken van meerdere audiotracks. Laten we kijken hoe muziek toevoegen in Instagram Story hiermee kan op een Android-apparaat.

 • Lanceer Inshot Editor, selecteer dan “Video” en kies de video die je wilt gebruiken. Tik dan op de “check”-knop.
 • Navigeer daarna naar “Muziek” > “Mijn Muziek” > Selecteer de soundtrack die je wilt toevoegen aan je video. Eens klaar, tik op de “check”-knop.

  muziek toevoegen aan Instagram

 • Tik nu op de knop “Opslaan” rechts bovenaan je interface, kies een videokwaliteit en wacht enkele seconden.
 • Eens verwerkt, zal je een optie krijgen om je video op te slaan/posten. Selecteer “Instagram” en post dan je video.

PC Oplossing – ApowerEdit

ApowerEdit is een lichte, snelle en betrouwbare bureaubladvideobewerker voor Windows. Dit programma komt met een intuïtieve interface en zijn sleep-en-plaatsfunctie maakt muziek toevoegen aan Instagram video erg eenvoudig. En je kunt de muziek ook bewerken met de aangeboden tools in de software, bijvoorbeeld het wegknippen van ongewenste delen, volume en snelheid aanpassen, in- en uitfaden instellen, enzovoort. Daarnaast heeft het als videobewerker ook een collectie van filters, transities en stickers die je kunt gebruiken voor het personaliseren van Instagram video’s. Zie hieronder het gedetailleerde proces.

Download

 • Open de software, ga naar het tabblad “Media” en klik dan op “Import”. Lokaliseer en selecteer daarna de video en het mp3-bestand, en klik op “OK”. Alle bestanden zullen toegevoegd worden aan de “Media”-sectie om verwerkt te worden.
 • Sleep de video naar de videotrack en het mp3-bestand naar de audiotrack, knip de clips die je niet wilt gebruikt weg en zorg ervoor dat het begin en einde van de video correct zijn.

  muziek toevoegen Instagram

 • (Optioneel) Kies het lied in de audiotrack, klik erop met de rechtermuisknop en je kunt enkele bewerkingen doen.
 • Preview het hele bestand, exporteer het door op de knop “Export” te klikken en wacht enkele seconden totdat de software het bestand verwerkt heeft. Eens klaar, kan je het uploaden op je Instagram.

Conclusie

Het is een niet te ontkennen feit dat er verschillende apps of software bestaat die kunnen muziek toevoegen aan Instagram video. Heb je andere suggesties? Wat denk je van onze aanbevolen oplossingen? Aarzel niet om je mening te geven in de commentaarsectie en je ideeën te delen.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 20 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarVideobewerker.Laatst bijgewerkt op 31-07-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven