iPhone 6 vs iPhone 5s – Wat U Moet Weten
Opmerking

iPhone 6 vs iPhone 5s – Wat U Moet Weten

Laatst bijgewerkt op 26-01-2018 door

Met de slogan “Bigger than bigger” is zojuist de nieuwste telefoon van Apple gelanceerd. De technologie gigant heeft onlangs (op 9 september, 2014 in Cupertino California) haar achtste generatie van de iPhone onthult, de iPhone 6.

Voor deze grote onthulling gingen er een heleboel geruchten de ronde op het internet over het grotere scherm, een gebogen scherm, ontzettende goede hardware mogelijkheden en een volledig mobiel betaalsysteem (Apple heeft NFC in haar iPhone verwerkt), oog scan technologie en nog veel meer. Maar weet Apple haar vorige generatie iPhone, de iPhone 5s te overtreffen. Meer hierover leest u de review over de iPhone 6.

iPhone 6/6 Plus vs iPhone 5s

Design

Het design van de iPhone 6 is bijna gelijk aan dat van de oudere iPhone 5s, maar er zijn wat verbeteringen. Het apparaat is nog steeds gemaakt van glas en aluminium. Het ziet er mooi uit en hij voelt duur aan. Grote veranderingen zijn de afgeronde hoeken en de afgevlakte volumeknoppen. Samen met de aan/uit knop heeft de iPhone 6 meer langwerpige knoppen die mooi zijn verwerkt in het dunnere frame. Als we het over dikte van de telefoon hebben dan is de nieuwe iPhone een stukje minder dik, namelijk 6.9mm tegenover de 7.6mm van de iPhone 5s. Hoewel het minder maar 1mm. Is lijkt de iPhone toch een stuk dunner door haar afgeronde hoeken.

iPhone 6 design

Scherm

Apple is altijd bij het idee gebleven dat een 4 inch scherm de perfecte maat is, zo ook bij de iPhone 5s. Maar nu, bij de nieuwe iPhone 6, is het scherm een stukje groter geworden. Het 4.7 inches scherm dat de iPhone 6 heeft is tegenwoordig een normaal formaat dat we al veel zien bij Android telefoons. Het lijkt er ook op dat Apple mee gaan in de trend van de phablets met het uitbrengen van de iPhone 6 plus, een grotere versie van de iPhone 6. Deze telefoon heeft een scherm van 5.5 inches. Er is qua resolutie geen verschil tussen de iPhone 5 en de iPhone 6.

Camera

Hoewel de meeste mensen als eerst naar het aantal megapixels van een smartphone kijken zullen mensen die wat beter geïnformeerd zijn eerder kijken naar de camera module en de kwaliteit van het diafragma. Hierna zullen zij pas een blik werpen op de megapixels. De oudere iPhone 5s heeft een 8 megapixel camera wat bij de iPhone 6 niet is veranderd, maar er zijn wel wat kleine verbeteringen te melden. De autofocus, de ruisfilter en de fotokwaliteit zijn verbeterd. Daarbij heeft Apple ook besloten meer pixels grootte toe te voegen wat betekend dat de iPhone 6 betere foto’s zal nemen bij weinig licht. De camera op de achterkant is uitgerust met een HD Facetime camera en een f/2.2 lens.

iPhone 6 camera

Scherm

De iPhone 6 vs de iPhone 5s op het gebied van schermkwaliteit. Het 4 inch scherm van de iPhone 5s met een resolutie van 1136 bij 640 pixels wat staat uitkomt op 326ppi is natuurlijk al erg goed. Maar de nieuwere iPhone 6 biedt een nog hogere resolutie van maar liefst 1334 bij 750 door het grotere scherm, wat neer komt op dezelfde ppi van 326. Het scherm van de iPhone 6 is dan misschien wel groter maar zeker niet scherper dan die van de iPhone 5s. Gelukkig heeft de iPhone 6 wel een helderder scherm dan haar voorganger.

Besturingssysteem

Toen de iPhone 5s op de markt kwam was het de eerste telefoon die te maken kreeg met het nieuwe besturingssysteem van Apple, iOS 7. Wanneer de iPhone 6 uitkomt zal het zeker weten ook gebruik maken van het nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS 8. iOS 8 wordt binnenkort aan het grote publiek voorgesteld, op 17 september gaat dit gebeuren. iOS 8 zal het platte design veranderen naar een design met meer rondingen zodat het beter past bij de vormen van de iPhone 6. Ook zal iOS 8 de touch ID wat versoepelen waardoor het plaats maakt voor het geïntegreerde Passbook Apple Pay.

iOS 8 systeem
Power

Met het grotere scherm, snellere processor en het nieuwe besturingssysteem zal de iPhone 6 zeker een grote batterij nodig hebben. Er zijn alleen geen grote verandering te zien op dit gebied. De oude iPhone 5s heeft een 1560mAh batterij terwijl de nieuwe een 1810mAh batterij heeft. Hoewel de 1810mAh batterij niet te vergelijken is met die van de concurrenten, er is wel 250mAh toegevoegd. Zoals bij alle iOS gadgets is ook bij de iPhone 6 de batterij niet uitneembaar.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

De iPhone 6 plus is dus groter dan de iPhone 6, je kunt dus zeggen dat het de betere versie van de iPhone 6 is. Maar als we de iPhone 6 vergelijken met de iPhone 6 plus zijn er niet hele grote verschillen. Het is afhankelijk van de gebruiker welke iPhone beter is. De iPhone 6 Plus heeft een groter scherm met een afmeting van 5.5 inches en heeft een hogere resolutie van 1920 bij 1080 wat zorgt voor 400ppo. Omdat de iPhone 6 Plus iets groter is dan de iPhone 6 is hij ook iets dikker met 7.1 mm, maar dit is natuurlijk bij niet te voelen. Ook heeft de iPhone 6 plus een optische afbeelding stabilisatie die niet beschikbaar is op de iPhone 6. Om optimaal gebruik te maken van het grote scherm biedt de iPhone 6 ook de landscape modus met iOS 8.

Vergelijk iPhone

De review over de iPhone 6 hierboven geeft ons een snelle en gedetailleerde blik op wat de nieuwe iPhone allemaal te bieden heeft. Of u nu moet overstappen van de iPhone 5s naar de nieuwer is geheel aan u, maar onthoudt dat de technologie dag in dag uit zal blijven veranderen.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 13 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Op naarPersberichten en Nieuws, Tech Nieuws.Laatst bijgewerkt op 26-01-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven