Hoe ApowerPDF te Gebruiken
Opmerking

Hoe ApowerPDF te Gebruiken

Laatst bijgewerkt op 13-06-2017 door

ApowerPDF is een uitgebreid programma dat in staat is om PDF-documenten te bewerken, omzetten, creëren en bekijken. Andere geweldige eigenschappen zijn onder andere het beheren van pagina’s, beveiliging toevoegen, ondertekenen en OCR. Om deze PDF-bewerker beter te begrijpen vind je hieronder een handleiding.

Download

Een PDF Bekijken en Navigeren

ApowerPDF biedt flexibele modussen om pagina’s te bekijken, wat het makkelijk maakt om PDF-bestanden op je computer te bekijken. Je kunt dit gebruiken als je standaard PDF-lezer.

Pagina Lay-out

Wanneer je navigeert naar “Beeld” -> “Paginaweergave”, kan je makkelijk de gewenste pagina lay-out instellen om je PDF-bestanden te lezen. Je kunt bijvoorbeeld een enkele paginaweergave selecteren, of twee paginaweergave, twee paginascrollen, automatisch scrollen, etc. Daarnaast ondersteunt dit programma ook roterende paginaweergave met de klok mee of tegen de klok in.

In-/Uitzoomen

Deze PDF-bewerker staat je ook toe om de paginagrootte aan te passen. Ga simpelweg naar “Beeld” in de werkbalk en selecteer “Zoomen” uit het menu. Het biedt een uitgebreid aanbod aan paginazoomniveaus, inclusief “Vensterbreedte”, “Alleen informatie”, “Zoom naar paginaniveau” en veel meer. Plus, je kunt ook rechtstreeks je vergrotingspercentage kiezen van 8% tot 6400%.

zoomen

De tool Marquee Zoom werkt door het slepen van een rechthoekig gebied op de pagina rond de portie die je wilt uitvergroten. Of je kunt eenvoudigweg op deze tool klikken om te vergroten, wat gecentreerd is op het punt dat je aanklikte. Om het zoomniveau te verkleinen, druk alstublieft op Ctrl en klik op de tool.

Navigeren

ApowerPDF biedt ook manieren om te navigeren tussen verschillende pagina’s in “Pagina navigatie”. Je kunt snel naar de eerste pagina, laatste pagina, vorige pagina of een specifieke pagina gaan met deze functie. Het navigatiepaneel aan de linkerkant van de hoofdinterface biedt makkelijke toegang tot verschillende pagina’s.

navigeren

Een PDF Creëren

Wanner je een nieuw PDF-bestand wilt creëren of zelfs afbeeldingen of documenten wilt omzetten naar PDF, kan je de eigenschap “Maken” gebruiken. Klik gewoon op de knop op de interface en dan kan je een PDF creëren uit een blanco document of lokale bestanden. Na het creëren uit lokale bestanden kan je Word-, Excel- en PowerPointbestanden of Afbeeldingen importeren.

PDF Creëren

Een PDF Bewerken

Deze software komt ook met verschillende bewerkingsopties. Je kunt rechtstreeks op “Bewerken” klikken in de werkbalk om inhoud te bewerken en links toe te voegen.

Inhoud Bewerken

In deze sectie kan je “Tekst en afbeelding bewerken” kiezen om de teksten en afbeeldingen van het originele document aan te passen. Als je tekst wenst toe te voegen aan een deel van de pagina, kan je op “Tekst Toevoegen” klikken. Om nieuwe afbeeldingen in te voegen, klik je simpelweg op “Afbeelding toevoegen” en kies je het bestand uit je lokale map. Daarna kan je de grootte van de afbeelding aanpassen door te klikken en te slepen.

tekst toevoegen

Als het nodig zou zijn, kan je ook het lettertype, de grootte, tekstkleur aanpassen of zelfs onderlijnen en tekst vet en cursief maken.

Links Invoegen

Om links toe te voegen kan je klikken op “Koppelingen” -> “Steek rechthoek koppeling”, en sleep dan een rechthoekig gebied op de pagina. Eens dat gedaan is, zal een venster verschijnen waarin je gevraagd worden om de weergave van de link aan te passen en de bestemming te selecteren. Je kunt bijvoorbeeld een weblink openen of naar een paginaweergave gaan.

links Invoegen

PDF Omzetten

Deze tool kan ook gebruikt worden om PDFs om te zetten in verschillende documenten. Klik op het icoon “Converteren” (als dit de eerste keer is dat je deze functie gebruikt, moet je de omzettingscomponenten hier downloaden) en kies het format dat je wilt uit het menu. Daarin kan je Word, Excel, PowerPoint, Tekst, HTML, PNG, etc. kiezen.

PDF converteren

PDF Omzetten naar Microsoft-document: Selecteer Word, Excel of PowerPoint vanuit het menu, waarna een venster “Opslaan Als” verschijnt. Je kunt klikken op “Instellingen” om paginabereik, lay-out en exporttalen voor omzetting te kiezen. Daarna klik je op de knop “Opslaan”.

PDF omzetten

PDF Omzetten naar Afbeeldingen: ApowerPDF staat je toe om PDF om te zetten naar de afbeeldingsformats JPG, PNG, GIF, Bitmap en TIFF. Vooraleer om te zetten kan je ook het paginabereik, de resolutie en kleur kiezen.

PDF Omzetten naar Andere: Het ondersteunt ook het omzetten van PDF-bestanden naar de formats HTML, Tekst en Rich Text.

Aantekeningen PDF

Diegene die notities willen maken in PDF-bestanden kunnen klikken op “Opmerking”. Deze functie bevat twee secties die je kunt gebruiken: aantekeningen en tekenen. In “Annotaties” kan je makkelijk tekst markeren, onderlijnen, doorstrepen of zelfs een kleefsticker toevoegen voor betere illustratie.

opmerking

In tekenen kan je pijlen, lijnen, ovalen, rechthoeken toevoegen en tekenen met het perceeltool. Als je delen van de tekening wilt wissen, selecteer dan eenvoudigweg de wistool en sleep over het gebied van de tekening dat je wilt verwijderen.

Pagina’s Beheren

De PDF Pagina’s Beheertool zijn gegroepeerd onder “Pagina’s”. Je kunt op de knop klikken en meer tools terugvinden in de rechterzijbalk.

PDF-pagina’s Beheren

Invoegen vanuit bestand: je kunt andere PDF-bestanden toevoegen aan het huidige document en kiezen waar de pagina’s ingevoegd worden.

Lege Pagina Invoegen: voeg een blanco pagina in waar je maar wilt en kies hoeveel pagina’s je wilt toevoegen.

Verwijderen: specificeer pagina(‘s) die je wilt verwijderen uit het hele document.

Uitpakken: trek specifieke pagina’s uit als individuele PDF-bestanden en kies of de pagina’s al dan niet verwijderd worden na het uittrekken.

Vervangen: vervang specifieke pagina’s door een nieuw gekozen bestand en kies welke pagina’s te gebruiken als vervanging.

Document splitsen: splits makkelijk PDF-document op aantal pagina’s, bestandsgrootte en top niveau bookmarks.

document splitsen

Snijden: sleep een rechthoek op de pagina die je wilt bijsnijden en dubbelklik dan binnen de bijsnijrechthoek om het dialoogvenster Pagina’s Bijsnijden te openen.

Roteren: kies de roteerrichting en het paginabereik dat je permanent wilt roteren.

Om de paginaweergave tijdelijk te veranderen selecteer je alstublieft “Beeld” -> “Weergave roteren” -> “Met de klokmee” of “Tegen de klok in”. De originele pagina-oriëntatie zal hersteld worden de volgende keer dat je de PDF opent.

Daarnaast, als je meerdere PDF-bestanden wenst te combineren in één, kan je deze functie gebruiken vanop de begininterface. Om dit te doen, klik je simpelweg op de knop “Combineer PDF”. Daarna zal een venster verschijnen. Klik daarin op de knop “Bestanden toevoegen” links bovenaan het venster en selecteer “Bestanden toevoegen” of “Mappen toevoegen” om te combineren. Eens je de bestanden geselecteerd hebt, worden ze getoond in de lijst en kan je ze op en neer bewegen zoals je wenst. Ten laatste klik je op “OK” om te bevestigen.

combineer PDF

Paginaontwerp Aanpassen

Koptekst & Voettekst: je kunt de kop- en voettekst van je document toevoegen, updaten en verwijderen. Verschillende instellingen zijn voorzien om het uiterlijk van de kop en voet aan te passen.

koptekst

Achtergrond: je kunt kleur of bestand als achtergrond kiezen en de rotatie, doorzichtigheid, positie, etc. aanpassen. Plus, je hebt opties om de achtergrond te updaten en verwijderen.

Watermerk: je kunt makkelijk tekst of bestanden toevoegen als watermerk en de weergave en positie ervan aanpassen. Indien gewenst, kan je de watermerken ook updaten en verwijderen.

watermerk

Bates numbering: twee opties zijn voorzien onder deze functie. Je kunt de Bates numbering ofwel toevoegen of verwijderen.

Beveiliging Toevoegen

Met deze functie kan je je bestand beveiligen met een wachtwoord of de wachtwoordbeveiliging verwijderen.

Een wachtwoord toevoegen aan een PDF

Kies “Beveiliging” -> “Encryptie met wachtwoord” en je kunt je PDF-documenten beveiligen met een wachtwoord om toegang ertoe te beperken. Dit kan ook enkele eigenschappen beïnvloeden, zoals printen en bewerken. Er zijn twee soorten wachtwoorden die gebruikt kunnen worden om het bestand te coderen, en die zijn een “document open wachtwoord” en “toelatingswachtwoord”.

beveiliging toevoegen

Document Open wachtwoord: een wachtwoord is vereist elke keer je een PDF-bestand opent.

Toelatingswachtwoord: met een toelatingswachtwoord kan je een PDF-bestand vrij openen, maar is een wachtwoord vereist wanneer je bepaalde instellingen wilt aanpassen. Plus, je kunt ook printen, bewerken, ondertekenen en kopiëren beperken in de PDF.

toelatingswachtwoord

Merk alstublieft op dat de twee soorten wachtwoorden niet hetzelfde kunnen zijn.

Wachtwoordbeveiliging Verwijderen

Om beveiliging te verwijderen van een PDF-bestand moet je de toelating en het wachtwoord hebben om dat te doen. Als je document gecodeerd is met een toelatingswachtwoord, maar je het vergeten bent, kan je de beveiliging niet verwijderen met andere PDF-bewerkers.

Wachtwoordbeveiliging Verwijderen

Eens je de PDF geopend hebt, ga je naar “Beveiliging” -> “Beveiliging verwijderen”, typ je het toelatingswachtwoord en verwijder daarna de wachtwoordbeveiliging. Als het document enkel een Document Open wachtwoord heeft, kan je onmiddellijk de wachtwoordbeveiliging verwijderen zonder een wachtwoord hoeven in te geven.

Een Document Ondertekenen

ApowerPDF maakt het ook makkelijk om document elektronisch te ondertekenen. Dit verschilt van traditionele handtekeningen. Digital ondertekeningen bevatten dikwijls extra informatie zoals de locatie, datum & tijd van de ondertekening en de reden voor het ondertekenen.

Om een PDF te ondertekenen, kies alstublieft de functie “Onderteken” uit de bovenste werkbalk en selecteer dan “Handtekening zetten” uit de rechtermenubalk. Klik daarna op de knop “Nieuwe handtekeningrechthoek slepen”, klik en sleep je muis om een rechthoek te tekenen op de pagina en laat je muis dan los.

Een Document Ondertekenen

Als je geen digitale ID hebt om te ondertekenen, dan moet je een nieuwe ID creëren met dit programma. Om een zelf-getekende digitale ID te creëren, kies je “Nieuwe ID” uit het dropdownmenu van “Ondertekenen als” en selecteer je “Een nieuwe digitale ID die ik nu wil maken”. Klik op “Volgende” om door te gaan en kies beide opties wanneer je selecteert waar je zelf-getekende digital ID opgeslagen wordt. Eens dit gedaan is, kan je je identiteitsinformatie ingeven om een zelf-getekend certificaat te genereren.

Ondertekenen als

Na het invullen van de vereiste informatie zal je terug gebracht worden naar het venster “Document Ondertekenen”. Hierin kan je de reden selecteren voor het ondertekenen en de weergave van je ondertekening aanpassen. Ten laatste, klik op “Onderteken” om te bevestigen.

Als je je document wilt tekenen en certificeren, selecteer dan alstublieft “Onderteken & Certificeren” uit de rechterzijbalk en kies de gewenste optie. De volgende stappen zijn dezelfde als die hierboven.

OCR Uitvoeren

OCR staat voor Optical Character Recognition, wat gescande documenten, PDF-bestanden of afbeeldingen omzet in machine-leesbare en bewerkbare tekst. Open gewoonweg het document in ApowerPDF en installeer OCR-componenten wanneer je het voor het eerst gebruikt. Daarna kan je het tabblad Tekst Herkenning selecteren uit de zijbalk en klikken op de knop “In Dit Bestand”.

OCR

Selecteer daarna de pagina’s waarop je OCR wilt uitvoeren en kies een taal die herkent wordt door OCR. Je kunt herkende tekst uitvoeren als “Image doorzoekbare tekst” of “Bewerkbare Tekst”. Merk alstublieft op dat enkel het outputtype “Bewerkbare Tekst” inhoudsbewerking toelaat. Klik dan op het icoon “OK” en je tekst kan herkend worden.

OCR instellingen

De tekstherkenningsmethode kan ook gebruikt worden in meerdere bestanden. Klik simpelweg op “In Meerdere Bestanden” in de zijbalk en voeg map of bestanden toe waarop je de eigenschap OCR wilt toepassen. Daarna kan je enkele outputinstellingen configureren, zoals doelmap en bestandsbenaming. Nadien kan je de OCR-taal en outputtype selecteren en op “OK” klikken om door te gaan.

Als je problemen ondervindt bij het gebruiken van deze PDF-software, kan je rechtstreeks naar “Help” -> “Feedback” gaan op de interface en de details van het probleem neerschrijven. Klik daarna op “Insturen” voor technische ondersteuning.

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 19 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door: Op naar PDF-bewerker. Laatst bijgewerkt op 13-06-2017

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven