Een makkelijk manier om contacten van Nokia naar Samsung S5 over te zetten
Opmerking

Een makkelijk manier om contacten van Nokia naar Samsung S5 over te zetten

Laatst bijgewerkt op 29-11-2018 door

Eén van de laatste telefoons van Samsung is de Samsung Galaxy S6. Als u al een tijdje een telefoon van Nokia gebruikt en hebt besloten nu toch een Galaxy S6 te gaan gebruiken dan is één van de dingen waar u waarschijnlijk tegenaan loopt bij het contacten overzetten van Nokia naar Samsung Galaxy S6. U kunt dit natuurlijk altijd handmatig doen, maar dit kost ontzettend veel tijd, zeker als u honderden contacten heeft. Het handmatig overzetten van de contacten is gelukkig niet nodig, er zijn makkelijkere en snellere manieren hiervoor.

Hoe contacten over te zetten van Nokia naar Samsung S5

In dit artikel zal ik u drie verschillende manieren leren voor het makkelijk overzetten van contacten van uw Nokia telefoon naar de Samsung S5. U kunt zelf beslissen welke het beste voor u zal werken. We beginnen met Telefoon Overdracht.

Methode 1: Gebruik Telefoon Overdracht

Dit programma is gratis te gebruiken. Het programma kan meer dan alleen contacten overzetten van Nokia naar Samsung S5. Het kan ook verschillende soorten bestanden waaronder, audio, SMS, video, telefoneergeschiedenis, afbeeldingen en muziek verwerken. Dit alles kan slechts met een paar klikken worden voltooid. Naast Nokia en Samsung ondersteunt dit programma ook andere apparaten zoals Blackberry, iOS, Symbian en Android.

Download

Als het programma eenmaal is geïnstalleerd op uw computer kunt u het opstarten door er op te klikken. Klik vervolgens op de “Start knop” waar op staat “Phone to Phone Transfer”. Sluit uw Nokia en Samsung telefoons op de computer aan met de juiste kabels. Als de apparaten herkend worden zullen beide apparaten op het scherm worden weergeven. Nokia zal aan de linkerkant staan en zal de bron zijn. De Samsung telefoon staat als het goed is aan de rechterkant, dit is de bestemming van de contacten. Als de twee telefoons omgewisseld zijn kunt u op “Flip” klikken om zo de telefoons om te wisselen.

Als u alleen contacten wilt overzetten van Nokia naar Samsung S5, kunt u alleen het vakje naast “Contacten” aanvinken en de andere vakjes leeglaten. Als uw Samsung S5 wat contacten heeft die u niet wilt overzetten en wilt verwijderen dan kunt u op “Clear data before copy” klikken. Klik op “Start copy” om de contacten over te zetten en wacht tot het proces voltooid is. Koppel geen van de telefoons los tijdens het overzetproces.

contacten wilt overzetten van Nokia naar Samsung S5 screenshot

Methode 2: Met Nokia PC Suite en Samsung Kies

De tweede methode die u kunt gebruiken vereist een installatie van twee verschillende programma’s. Eén daarvan is Nokia PC Suite die u zult gebruiken om uw contacten op de computer op te slaan. De andere is Samsung Kies die u zult gebruiken voor het overzetten van de contacten van uw PC naar uw Samsung telefoon. Beide programma’s zijn gratis te downloaden en te installeren op uw computer.

Hier zijn de stappen meer gedetailleerd voor hoe je contacten kunt overzetten van Nokia naar Galaxy S6 met het gebruik van de twee hierboven genoemde programma’s:

  • Open Nokia PC Suite en koppel uw Nokia telefoon met uw PC.
  • Klik op “Contacts” aan de linkerkant van het scherm, uw contacten zullen nu worden weergeven in het rechterpaneel.
  • Selecteer de contacten die u wilt overzetten en klik “File” en “Export”.
  • Voer de bestandsnaam in voor uw contacten, dit zal opgeslagen worden als een CSV bestand.

    export contacten met Nokia PC Suite

  • Koppel de Nokia los en start Samsung Kies op. Koppel uw Samsung Galaxy S5 aan uw computer.

    Samsung Kies interface thuis

  • Klik op “contacts” aan de linke kant van het scherm en importeer het opgeslagen CSV bestand op uw Samsung Galaxy S5.

Methode 3: Gebruik een Memory Card en Bluetooth

Voor de derde methode hoeft u niets te installeren. U heeft alleen een memory card nodig en een telefoon met Bluetooth. De eerste stap is het kopiëren van uw contacten naar de memory card. Dit kunt u op uw Nokia doen doormiddel van de volgende stappen te volgen “Menu” -> “Communicatie” -> “Contacten” -> “Opties” -> “Selecteren/Niet-selecteren” -> “Selecteer alles”. Vervolgens klikt u op “Opties” -> “Kopiëren” -> “Memory Card”.

Als uw contacten eenmaal zijn overgezet naar de memory card is het tijd om ze over te zetten naar uw Samsung telefoon via Bluetooth. Op uw Noia gaat u naar “Menu” -> “Toepassingen” -> “Bestands beheer” -> “Contacten” -> “Opties” -> “Selecteren/Niet-selecteren” -> “Selecteer alles” -> “Opties” -> “Verzenden” -> “Via Bluetooth”.

Conclusie

Dit zijn de drie manieren die u kunt gebruiken voor het overzetten van uw contacten van Nokia naar Samsung. Als u geen programma’s wilt installeren dan is de derde methode waarbij u gebruik maakt van Bluetooth de beste optie voor u. Als u het overzetten van de contacten liever via de computer afhandelt dan is de tweede methode geschikt voor u. Bij de tweede methode maakt u alleen wel gebruik van twee verschillende programma’s, dit kan nog al lastig zijn. De beste manier is het gebruiken van Nokia naar Samsung contacten overdracht. Bij deze methode maakt u gebruik van maar één programma, dit is simpeler en sneller.

Download

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 36 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost door:Op naarAndroid-overdracht, Mobiele Manager.Laatst bijgewerkt op 29-11-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Krijg ze nu!
APOWERSOFT
Exclusieve
Weggeefactie
&
Waardevolle
Kortingen
Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven