Moeiteloos WMV naar MOV omzetten

Laatst bijgewerkt op 18-08-2018 door

Windows Media Video, beter bekend als de afkorting WMV, is een video bestandsformaat dat oorspronkelijk werd ontwikkeld door Micorsoft voor online streaming toepassingen. Het publiek accepteerde het formaat later evenwel meer algemeen als formaat voor HD DVDs, Blu-Ray discs, internet films, web streaming video’s en nog veel meer.

Voor Mac gebruikers kan het WMV formaat nogal vervelend zijn. WMVs zijn lastig af te spelen met QuickTime. En het bewerken van de bestanden met iMovie is ook een lastige klus. Bovendien is het ingewikkeld om WMV bestanden in iTunes te importeren.

Dus als u liever geen last hebt van dit soort problemen met Mac, kunt u het beste WMV naar MOV omzetten. MOV is een hogere kwaliteit bestandsformaat welke is ontwikkeld door Apple, en bekend staat vooral om de hoge kwaliteit compressie-rate en veelzijdigheid.

Makkelijke Methoden Omzetten WMV naar MOV

1

Gratis Wijze – Apowersoft Gratis Online Video Audio Converter

Als u geen andere software wilt installeren maar wel op zoek bent naar een betrouwbare bestandsconverter, kunt u Apowersoft Gratis Online Video Audio Converter proberen. Deze online toepassing werkt volledig met alle versies van Mac. Het kan zowel geluidsbestanden als video’s omzetten in MP4, MOV, AVI, WMV, MKV, ASF, FLV, 3GP, MPG, M4A, MP3, WAV, FLAC, AAC, RA, OGG en nog veel meer.

WMV naar MOV online

In tegenstelling tot veel andere gratis online converters, is deze toepassing volledig gratis zonder beperkingen in de bestandsgrootte of totale videolengte. U hoeft ook geen account aan te maken en hoeft zich niet op de website te registreren voordat u WMV naar MOV kunt omzetten. Deze handige toepassing laat u ook de videoresolutie en andere instellingen aanpassen zonder dat daarbij de kwaliteit wordt aangetast. Bovendien beschikt het over bewerkingsfuncties, zoals het knippen van de video, watermerken aanbrengen, etc.

2

Gratis Wijze – FlipForMac

Echte Apple fans kunnen WMV naar QuickTime omzetten met behulp van de plug-in FlipForMac. Dit is geen programma maar een Windows Media Component die exclusief is ontwikkeld voor QuickTime. Er is ook een FlipForMac speler beschikbaar, maar het enige wat u echt nodig hebt is de plug-in om WMV naar MOV om te zetten. Het is ook heel makkelijk in het gebruik. Open simpelweg QuickTime en laadt het WMV bestand dat u wilt converteren. Klik in “Bestand” op “Opslaan als” en selecteer als bestandsformaat “Movie”. U zult direct de extensie zien wijzigen van .WMV naar .MOV. Klik nu op “Opslaan” om het proces te voltooien.

Hoewel FlipForMac heel makkelijk in het gebruik is, biedt het geen directe oplossing voor het omzetten van WMV naar MOV op Mac. Veel gebruikers klagen dat ze het WMV bestand niet eens kunnen openen in de speler, terwijl ze ook vaak problemen ervaren met auteursrecht beschermde video’s. Daarnaast kan het ook geen andere bestandsformaten omzetten. En het ergste is nog dat na de conversie een watermerk in de video zal verschijnen.

3

Professionele Wijze – Video Converter voor Mac

Als de hierboven besproken opties niet aan uw vereisten voldoen, kunt u ook de geweldige WMV naar MOV Converter – Apowersoft Video Converter voor Mac proberen. Deze software werkt met alle versies van Mac. Naast het feit dat het programma razendsnel video’s kan omzetten, kunt u het ook gebruiken om allerlei populaire audioformaten aan te passen. Video Converter voor Mac biedt een betrouwbare bestandsconversie zonder kwaliteitsverlies. Het ondersteunt zowel standaard videoformaten alsmede video’s met een hoge resolutie, waaronder MP4, MOV, QT, M4V, WMV, ASF, WEBM, HD MOV, HD AVI, HD FLV, MOD en nog veel meer.

Download

Het programma zit barstensvol extra eigenschappen. Zo beschikt het over een ingebouwde video-downloader, een flexibele bewerker, een audio extractor, kan het meerdere bestanden tegelijk omzetten, heeft een mediaspeler, ondersteunt het AVCHD, heeft het gespecialiseerde output formaten voor verschillende toestellen en een heel gemakkelijk gebruikersmenu.

WMV naar MOV Converter

Conclusie

Als u op zoek bent naar een gratis methode voor het omzetten van WMV naar MOV, raden wij Apowersoft Gratis Online Video Audio Converter aan. Als u evenwel op zoek bent naar veel extra functionaliteit naast het simpelweg omzetten van bestanden, kunt u beter een professionele toepassing proberen welke speciaal is ontwikkeld voor uw systeem.

Beoordeling: 4.3 / 5 (Gebaseerd op 21 beoordelingen) Bedankt voor uw beoordeling
avatar
Gepost door:Koen Glazer Op naarConverteren video-indeling. Laatst bijgewerkt op 18-08-2018

Plaats een Opmerking

Voer uw naam in!
Voer tekst voor uw opmerking toe!

Opmerking (0)

Leer Meer
Apowersoft Unlimited
Een-klik-installatie voor Alle 14+ Apowersoft Producten