Guide

1. Inleiding

ApowerRecover is een eenvoudig te gebruiken en veilige datahersteltool. Het is ontworpen om verwijderde, geformatteerde of ontoegankelijke bestanden te herstellen op PC, laptop, harde schijf, SSD, geheugenkaart, USB-drive, SD-kaart, digitaal fototoestel, multimedia player en andere opslagapparaten.

2. Download en Lanceer

Klik a.u.b. op de knop “Download Nu” om deze datahersteltool te downloaden en installeren op je computer. Lanceer de tool daarna.

Download Nu

Opmerking: Installeer de software a.u.b. niet op dezelfde harde schijf waarop je de data verloren hebt.

3. Selecteer een Locatie

Selecteer a.u.b. een locatie waarvan je data verloren hebt en klik op de knop “Scan” om te beginnen scannen.

Je kunt een bestandslocatie specifiëren, zoals bureaublad, prullenbak, map of je kunt ook een harde schijf, lokale schijf, of extern opslagapparaat selecteren om te scannen.

4. Scan Je Computer of Apparaat

De software zal het gescande percentage, gevonden bestanden en overblijvende tijd tijdens scannen, tonen.

ApowerRecover zal dan snel starten met het scannen en uitlijsten van alle bestanden die verwijderd of leeggemaakt werden in de Prullenbank. Het snel scannen zal ook erg snel gebeuren.

Daarna zal de tool automatisch beginnen met geavanceerd scannen. Veel meer verloren bestanden zullen dan teruggevonden worden door het gehele datagebied van je opslagapparaat te scannen, in plaats van gewoon enkel de bestandsdirectory. Dit vraagt echter wat meer tijd.

Snel Scannen – Zoekt naar verwijderde data met een basisalgoritme voor snelle resultaten.

Geavanceerd Scannen – Scant het opslagapparaat sector na sector voor betere herstelresultaten.

Opmerking: Als je niet wilt doorgaan met scannen, kan je klikken op de knop “Pauzeren”. Om verder te gaan met scannen, klik dan a.u.b. op “Doorgaan met scannen voor meer verloren bestanden”. Klik op de knop “Stop” en kies “Stop” in het dialoogvenster om te stoppen met scannen, of kies “Annuleren” om door te gaan met scannen.

5. Preview Verloren Bestanden

De gescande resultaten zijn verdeeld in twee delen. In het linker venster kan je bestanden filteren op bestandsdirectory.

Het rechter venster toont standaard de details van de bestanden die je kiest in het linker venster.

Klik op “Naam”, “Grootte”, “Datum gemodificeerd”, “Type”, “Pad” bovenaan het rechter venster om de gefilterde bestanden te sorteren.

Kies “Grote Iconen” om gefilterde bestanden te tonen als grote iconen.

Kies “Preview-Paneel” en klik op de knop “Preview” om het bestand dat je selecteerde te bekijken.

Klik op “Geavanceerde Filter” om de bestanden die je wilt herstellen accuraat te filteren door de Bestandsstatus, Bestandstype, Periode Gemodificeerd, Bestandsgrootte en Eerste Letter van Bestandsnaam in te voeren.

Schrijf de bestands- of mapnaam in het vak en klik op “Zoeken” om te zoeken naar de bestanden die je moet herstellen.

6. Herstel Verloren Bestanden

Na het filteren en bekijken van bestanden, selecteer je a.u.b. alle belangrijkste bestanden die je wilt herstellen en klik dan op de knop “Herstellen” om je data onmiddellijk terug te krijgen.

Opmerking: Sla de bestanden a.u.b. niet op dezelfde harde schrijf of hetzelfde externe apparaat op als datgene waarop je de data verloren hebt.

7. Veelgestelde Vragen

a. Waarom kan ik geen 2GB aan data gratis herstellen?

Het is aanbevolen om na te kijken of de geïnstalleerde versie Gratis of Test is, omdat dat verschillende versies zijn. Test bevat een datapreviewfunctie, maar kan geen bestanden opslaan, terwijl de Gratis versie het herstellen van 2GB bestanden toelaat. De standaard gratis ruimte is 500 MB en wanneer je het product op sociale media deelt, krijg je nogmaals 1.5 GB.

b. Waarom kunnen de herstelde bestanden niet geopend worden?

Een bestand wordt opgeslagen als 2 delen op het opslagapparaat: directory-info (wat bestaat uit bestandsnaam, tijdsstempel en grootte-info, etc.) en data-inhoud. Als de bestanden met de originele bestandsnamen en mapstructuren niet geopend kunnen worden, is gecorrumpeerde directory-info mogelijk een reden. Er is nog steeds de kans om de data-inhoud te herstellen met de RAW Herstel-methode in onze software.

c. Waarom is het NIET aangeraden om de bestanden terug op de originele schijf te herstellen?

De opslagstructuur van de verloren bestanden zou aangepast of beschadigd worden door veranderingen aan de schijf. Als je de herstelde bestanden terug op dezelfde schijf opslaat, zullen de originele datastructuren en data-inhoud gecorrumpeerde of overschreven worden, wat permanent dataverlies kan veroorzaken. Je zou dus best een andere schijf moeten gebruiken om de bestanden op te slaan.

d. Hoe kan ik nakijken of mijn data al dan niet herstelbaar is vooraleer een aankoop te doen?

De Gratis versie laat je toe om 2GB aan bestanden op te slaan om de herstelkwaliteit van je product beter te kunnen verifiëren vooraleer je een aankoop doet.

e. Hoe lang duurt het om de schijf te scannen?

Dit hangt sterk af van de capaciteit van je harde schijf en het prestatievermogen van je computer. Als referentie moet je weten dat de meeste schijfherstellingen afgerond kunnen worden in 10 tot 12 uur voor een gezonden 1 TB harde schijf in normale omstandigheden.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 20 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
new
Ondersteuning
Deel
Beoordelingen
Reageer
Terug naar boven