Top 6 Online Foto-Achtergrondwisser

Foto-achtergronden kunnen je foto effectief mooi en prachtig maken. Soms kan de achtergrond je foto echter ook verknoeien. Soms bevinden er zich ongewenste dingen op onze foto’s. Dat is de reden waarom veel mensen op zoek zijn naar een tool om een foto-achtergrond te verwijderen. Hier bieden we je de top 5 sites voor het online verwijderen van achtergrond in amper enkele stappen. We geven je ook een krachtige applicatie van een derde partij die het watermerk automatisch kan verwerken. Laten we ze eens bekijken.

Gratis Download
achtergrond verwijderen online

6 Sites die Achtergrond Online Kunnen Verwijderen

Online Achtergrond Wisser

Zoals de naam aangeeft, is dit een online tool die gratis online achtergrond kan verwijderen. Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van de afbeeldingen bij gebruik van online diensten. Deze tool houdt de afbeeldingen die je uploadt volledig vertrouwelijk. En alle afbeeldingen zullen binnen 24 uur van de server verwijderd worden. Het leukste is dat het de achtergrond automatisch in enkele seconden kan uitknippen. Het enige wat jij moet doen, is je foto’s uploaden. Als je de achtergrond wilt vervangen door een nieuwe, zijn er ook enkele sjablonen beschikbaar.

 • Open de officiële site in Google Chrome.
 • Klik op “Afbeelding uploaden” om je afbeelding vanop je computer toe te voegen, waarna de achtergrond automatisch transparant wordt.

 • Klik op “Achtergrond veranderen” en je kunt kleur(en) of ingebouwd(e) ontwerp(en) toevoegen aan je foto.

 • Ten laatste, klik op de “Download”-knop om de foto op je PC op te slaan.

Clipping Magic

Clipping Magic is een andere site die we aanbevelen wanneer je online achtergrond uit foto wilt verwijderen zonder software te hoeven downloaden en installeren. Deze tool zal de achtergrond automatisch professioneel uit je foto’s verwijderen nadat je je afbeelding uploadt. Je kunt eenvoudig een precies uitknipsel met een transparante achtergrond krijgen, omdat het ook een Behoudtool en Verwijdertool bevat zodat je het gebied kunt bewerken. Het enige nadeel is dat er een groot watermerk achterblijft in het midden als je je niet abonneert.

 • Open de officiële website in de browser naar keuze.
 • Klik op “Afbeelding uploaden” of je kunt de afbeelding ook gewoon slepen om de foto op de site te importeren.

  knippen 1

 • Eens geïmporteerd, zal de achtergrond automatisch uit je foto verwijderd worden.
 • Sla ten laatste je werk op door op de “Download”-knop te klikken.

  knippen 2

PhotoScissors

PhotoScirssors is een andere online foto-achtergrondwisser die makkelijk de achtergrond uit de foto kan knippen. Je kunt de voorgrond van de foto eenvoudig van de achtergrond scheiden. Maar er zijn wel strikte beperkingen voor formats, grootte en resolutie van de foto’s. Het ondersteunt enkel PNG en JPG foto’s. De fotogrootte zou kleiner dan 10Mb moeten zijn en de maximale resolutie is 4,2Mpx. Als je foto daarom deze limieten overschrijdt, kan je de tool niet gebruiken. Net zoals de eerste site, moet je een aankoop doen om de foto te kunnen downloaden. Het beste aan deze tool is echter het gebruiksgemak.

 • Ga naar de officiële website.
 • Klik op de interface op de knop “Afbeelding Uploaden” en upload de foto die je wilt verwerken.

  fotoschaar 1

 • Dan zal de foto-achtergrond automatisch verwijderd worden.
 • Klik op het “Opslaan”-icoon bovenaan rechts op het scherm.

  fotoschaar 2

Image Online. Co

Image Online. Co is een eenvoudig te gebruiken fotobewerkingssite die alle noodzakelijke functies bevat om foto’s te verbeteren. Alle beschikbare functies zijn te zien aan de linkerkant. Op het gebied van gratis online achtergrond verwijderen, is dit ongetwijfeld één van de beste opties. Het biedt twee manieren: witte achtergrond verwijderen en achtergrond transparant maken, en je kunt de kleurensterkte instellen om andere gemixte kleuren op de foto te verwijderen.

 • Bezoek de officiële website van deze online tool.
 • Ga vervolgens naar de linkerkant van je scherm en klik op “Achtergrond transparant maken”.
 • Klik op “Afbeelding Selecteren” om je gewenste foto te importeren.

  imageonline2

 • Markeer de achtergrond van je foto totdat alles verwijderd wordt.

  imageonline3

 • Eens klaar, kan je je foto opslaan door op het fotoformat dat je wilt te klikken.

  imageonline4

Background Burner

Nog een tool die online achtergrond kan verwijderen is Background Burner. Deze professionele fotobewerker zal je foto-achtergrond transparant maken. De tool gebruikt high-tech algoritmes om kleuren, lijnen en andere objecten te detecteren in de achtergrond. Daarnaast kan je je foto’s in groep verwerken, wat erg veel tijd bespaart en een praktisch voordeel oplevert.

 • Open eerst de officiële website en maak dan een account aan of log in.
 • Klik nadien op “Kies een Foto” om de foto te importeren die je wilt bewerken in de tool.

  brander 1

 • Background Burner zal verschillende opties tonen waaruit je kunt kiezen. Klik op de knop “Selecteren” onder de foto die je leukt vindt.

  brander 2

 • Ten laatste, klik op de “Download”-knop om het bestand op je computer op te slaan.

  brander 3

Lunapic

Lunapic is één van de geweldigste fotobewerkers die in staat zijn om online achtergrond uit foto te verwijderen. Deze online applicatie kan de naburige kleuren van je foto-achtergrond eenvoudig en snel verwijderen. Met Lunapic krijg je volledige controle over alles dat je wilt doen met je foto.

 • Open de officiële webpagina van de tool op je browser.
 • Klik op de knop “Bestand Kiezen” om je foto te uploaden.

  lunapic1

 • Selecteer daarna “Transparant”, waarna je achtergrond van je afbeelding gewist zal worden.

  lunapic2

 • Eens je tevreden bent met het resultaat, klik je gewoon op “Opslaan” om je bestand te downloaden.
 • Ga naar de officiële website van de tool om het te downloaden en installeren op je computer.

Conclusie

Met de hulp van de tools voor online foto-achtergrond verwijderen die we hierboven bespraken, kan iedereen hun eigen foto’s bewerken en ongewenste achtergronden wissen. Bezoek gewoon de sites van deze tools en probeer ze uit. De laatst vermelde professionele software verdient ook extra aandacht. Je kunt de gratis test driemaal gebruiken voordat je het programma moet aankopen.

Beoordeling:4.3 /5(Gebaseerd op 24 beoordelingen)Bedankt voor uw beoordeling
Gepost doorKoen Glazerop naarAchtergrond Verwijderen.Laatste update op 13-04-2021

Gratis Download

Ik denk dat je dit leuk zult vinden!